*2021’in son gününde Batman, şehit bekçi Abdürrezzak Kanat’ın acı haberiyle sarsıldı. Hırsızlık şüphelilerini yakalamaya çalıştıklarında polis memuru arkadaşıyla silahla yaralanan çarşı ve mahalle bekçisi Kanat, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hafta sonu Batman’da şehit Kanat, son yolculuğuna dualarla uğurlandı…

*Yılın son gününde yaşanan acı olayı henüz üzerinden atamayan Batman, ikinci acı olayı ise Çorum’a Türkiye şampiyonası için yola çıkan Batman Petrolspor güreş takımından aldı. Güreş baş antrenörü Batmanlı İbrahim Halil Kay, feci kazada hayata veda etti. 1988-89 Futbol sezonunda da Petrolspor Kulübü, Mardin-Kızıltepe dönüşünde trafiğe iki futbolcusunu kurban vermişti. Kadere bakın, dün sabah da güreşte Batman’a 50’yi aşkın milli güreşçi kazandıran değerli bir hocayı kaybettik…

SEVİLEN BİR SİMAYDI
2021’in Son günü Batman için ‘kara’ bir gündü.

Karanlığın çöktüğü saatlerde bu şehrin çekirdeği olan İluh-Tepebaşı’ndan gelen acı bir haber henüz hayatının baharındaki mahalle ve çarşı bekçisini aramızdan aldı.

Evli ve üç çocuk babası 30 yaşındaki Abdürrezzak Kanat, hırsızlık şüphelilerini yakalamaya çalışan polis memuru arkadaşıyla uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanmıştı. Kaldırıldığı Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen Kanat, yaşama gözlerini yumdu.

Görevi başında şehit düşen aslen Kocalar köyü doğumlu Kanat’a, il yöneticileri ve mesai arkadaşlarının yanı sıra tanıyan-tanımayan herkes üzüldü.

Emniyet Müdürlüğü,  Terece Camii ile Şeyh Halid Türbesindeki cenaze törenine katılanlar, Kanat ailesinin acısını paylaştı.

Vali Hulusi Şahin ve Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, törenlerde bir an olsun acılı aileyi yalnız bırakmadılar.

Taziyenin kurulduğu Kültür Mahallesi’ndeki BATSO taziye evi, kalabalık bir kitlenin akınına uğradı.

Batman Emniyet Müdürlüğü’nde 2 yıl süreyle bekçilik görevi sırasında Kanat, herkesin sevgisini kazanan bir simaydı…

KANAT, İŞ HAYATINDA DA DÜRÜSTTÜ
2010-2019 Yılları arasında Arçelik Bahçelievler Batman Yetkili Servisi’nde çalışan Abdürrezzak Kanat’ı eski işvereni Kadir Tatlı anlatıyor;
“Emniyet Teşkilatı mensubu olmadan önce servisimizde 9 yıl süreyle kesintisiz çalıştı. Abdürrezzak çok çalışkan biriydi. Televizyon ve yazarkasa montajında yetişmiş kalifiye elemanımızdı. Endüstri Meslek Lisesi elektrik bölümü mezunuydu. Çok çalışkandı. Sayısız vatandaşın evine hizmet verdi. 2 Yıl önce bekçilik sınavını kazandığında da kapımız Abdürrezzak kardeşimize hiç kapanmadı. Kendisi bizden ayrılınca, Şirin kardeşini de bize emanet etti. Şirin de geçen yıl Batman Belediyesi’nin açtığı güvenlik görevlisi elemanını sınavını kazandığında çok sevinmiştik. Abdürrezzak iş disiplini olan ve güvenilir bir insandı. Biz kendisinden çok memnunduk. Sevilen ve sayılan bir simaydı. Üzücü olayı duyunca şok yaşadık. Şehidimize Allahtan rahmet, ailesine de sabır diliyoruz…”

Özel sektörde çalıştığı dönemde birçok Batmanlının evine hizmet götüren şehit Kanat’ın geride 3 ila 10 yaşları arasındaki üç çocuğu öksüz kaldı.

Batman, her yönüyle sevilen şehit Kanat’ı unutmayacak…

******

GÜREŞİN BAŞ ANTERÖNÜYDÜ

Şehit Kanat’ı toprağa vermenin bir gün sonrasında, yeni yılın ikinci gününde bir acılı haber de Amasya-Çorum karayolundan geldi.

3-5 Ocak 2022 tarihleri arasında Güreş Federasyonu tarafından Çorum’da düzenlenecek U23 serbest Stil Güreş Türkiye şampiyonası müsabakalarına katılmak için önceki akşam Batman’dan yola çıkan Baş Antrenör İbrahim Halil Kay, yönetimindeki sporcu kafilesini taşıyan midibüs, Amasya-Çorum karayolunda şarampole devrildi.

Talihsiz kazada TPAO Spor Şefi ve Güreş Baş Antrenörü İbrahim Hal Kay hayatını kaybetti, kafiledeki 15 kişi ise yaralandı.

15 Yıldır Petrolspor Güreş takımında Baş Antrenörlük yapan Kay, dört çocuk babasıydı.

Acı olayı duyan TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, cenazeyi almak için dün bir ekiple Amasya’nın yolunu tuttu.

Görevi süresi içinde Milli Takıma 50’yi aşkın sporcu kazandıran başarılı Antrenör Kay ile geçen yıl sohbetimiz olmuştu.

TPAO Bölge Müdürlüğü tesislerinin bulunduğu Altyapı binasında konuştuğumuz Kay, Ata sporunu kısıtlı imkanlarla çok iyi yere getirdiklerine dikkat çekmişti.

Batman Petrolspor kulübünün geçmişten günümüze ‘Güreş’le bilindiğinin altını çizen Kay’ın söylediklerini dün gibi hatırlıyorum.

İşte Kay’ın söylemlerinden birkaç satır;

“Ağabey, Batman varsa yoksa futbolla kalkıp yatıyor. Oysa Güreş de çok iyi yerdeyiz. Mehmet Esenceli ve Mehmet Emin Şimşek gibi milli güreşçilerin izinde gidiyoruz. Milli takıma sürekli sporcu veren bir kulübüz. Spor kamuoyu biraz da güreş sporuna yönelsin. Biz geleceğin güreşçilerini yetiştirmeye devam edeceğiz.”

Kadere bakın. 1988-89 sezonun son maçında Mardin-Kızıltepe deplasman dönüşünde, Midyat-Dargeçit virajında Petrolspor kafilesini taşıyan otobüs devrilince; Murat Kılıçarslan ile Tuncelili Ali’yi trafik kazasında kaybetmiştik.

Dün sabah da Güreş takımı kaza geçirdi.

TPAO, değerli baş antrenörü İbrahim Halil Kay’ı kaybetti.

Mekanı cennet olsun.

Yaralı güreşçilere de Allah’tan şifa diliyoruz…