Batman Valisi ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin’in organize ettiği en anlamlı organizasyonların başında mahalle buluşmaları yer alıyor.

Önceki gün Yeşiltepe mahallesinde yapılan ‘mahalle buluşmasına’ Vali Hulusi Şahin ile birlikte belediye yönetimi, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ile diğer kurum müdürleri sakinlerin taleplerini dinledi.

Bizler de gazeteciler oradaydık…

Birkaç izlemini sizlere aktarmak istiyorum…

Mahallenin sorunlarını sıralayan muhtar Ebedin Türkan’a il yöneticilerinden anında çözümler ve cevaplar verildi. Sorunların yerinde çözümü için her açıdan olumlu bir buluşmaydı. Organizasyonda her zaman buluşmada olduğu mikrofonun azizliği dışında organizasyon mükemmeldi.

Muhtardan sonra sorunları ileten mahalle sakinlerini dinlerken açıkçası zaman zaman duygulandım. Maddi durumların elverişli olmadığı mahallede kuşkusuz taleplerin başını ‘iş’ imkanlarının oluşturulması aldı.

Bebeği kucağında bir kadın, çocuklarından bahsederken eşinin işsizliğine dikkat çekiyordu. Yeni evlenen bir kadın ise aynı dertten yakınıyordu. Başka bir hanımefendi ise kerpiç olan evinin başına yıkıldığını söylerken alandaki herkes yutkundu.

Yetkililer, Batman Belediyesinin bugüne kadar yaklaşık 80 vatandaşın evini onardığını belirtti. Bunun üzerine Vali ve Belediye Başkanvekili Şahin, bu isteklere kayıtsız kalmadı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Batman Belediyesi görevlilerine talepleri tek tek kaydettirdi.

Memleketin en yoksul mahallelerinden Yeşiltepe’de işsizlik, geçimsizlik ve ev onarımları dışında birçok sorun daha yetkililere aktarıldı.

Mahalle buluşmalarının ne kadar önemli olduğunu ve bu buluşmalara dezavantajlı mahallelerden başlanmasının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözlemledim.

Allah kimseyi çaresiz bırakmasın.

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’in duyarlılığı da gerçekten şahsımı etkiledi. Tüm taleplere sıcak bir şekilde yanıt vermesi takdire şayandı.

Halkla birebir buluşmanın önemini bu vesileyle okuyucularımıza aktarmış oldu.

Kentin gerçek gündemi aslında bu mahallelerde. Suni gündemler bu şehre bir şey kazandırmaz. Bir başka buluşmada izlenimlerimi aktarana dek esen kalın.