*Türkiye Gazeteciler Federasyonu, 10 gün öncesinde Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü ile görüşüp Korona virüs’e karşı yerel medya için de tedbir amaçlı çalışma başlatılmasını istemişti. Ve TGF’nin uyarısını değerlendiren BİK, yerel gazetelerin dönüşümlü olarak yayın hayatlarını sürmelerine imkan tanıdı ama birileri sanki bu olumlu kararı kendileri yaratmış gibi hareket etmeleri tuhaf…

*Batman Çağdaş, petrol kentinin kimliğini ön plana çıkaran çok ama çok önemli siyah-beyaz kareleri okurlarıyla buluşturuyor. Batman Çağdaş’ın farkını biz değil, bize e-mail gönderen okurlar yazıyor. İşte okurlarımızdan gelen e-maillerden bir kesit…

TGF ÖNERİSİ HAYAT BULDU
BATMAN Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nin bağlı olduğu Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Basın İlan Kurumu’nun yönetimine sunduğu öneri hayat buldu.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yeni tıp Korona virüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla  alınan tedbirler kapsamında, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’ne, yerel medya ile ilgili alınması gereken tedbirler içeren bir takım öneriler sunulmuştu.

BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, il ve ilçelerde gazeteler aralarında anlaşmak kaydı ile her gün dönüşümlü olarak en az iki gazete yayınlanmak şartıyla diğer gazeteler yayınlanmayabilecek.

Yerel medya için bir dizi tedbir daha istenilmişti.

Fakat yukarıdaki öneri kabul edilince, birçok il’de olduğu gibi Batman’da vasıflı gazeteler hafta içinde ‘dönüşümlü’ olarak yayınlarına sürdürmeye başladı.

Nedense birileri; TGF’nin bu önerisi kendilerininmiş gibi gazetecilerin, sağlıklarını düşündükleri için böyle bir kararı almışlar gibi sağa-sola caka satıyorlar. Bazıları sırf il yöneticilerine şirin gözükmek için mesaj veriyor, başkaları da neredeyse ‘bu işi ben yaptım’ gibi kendine pay çıkarıyor.

Yerel medya için mücadele verenler var ama yerelde bile sesleri solukları çıkmayanlar; ‘kopyala-yapıştır’ mantığıyla hareket edenler, gerçek basın emekçilerine de haksızlık ediyor.

Neyse siz, siz olun.

“Bu işi biz yaptık” diyenlere sakın itibar etmeyin.

Başkalarının çalışmalarını kendilerine mal edenlerle ‘mesafe’li olmaya devam edin…

******

KIRMIZI IŞIKTA DİKKAT
Bazı illerde olduğu gibi Batman’da da trafik sinyalizasyon şebekelerinde ‘Evde kal’ uyarısı dikkat çekici.

Batman’da merkezi kavşakların tümünde dün trafik ışıklarında ‘Evde Kal’ yaz ısına bazı araç sürücülerinin uydukları gözlendi.

Bu uyarının trafik ışıklarına kadar yansıması önemli elbette.

Günlerdir uzmanlar ve yetkililer ‘Aman Dikkat’ diyor.

‘Bu işin şakası yok’ diye uyarıyor.

Maalesef bu uyarıya hala aldırış etmeyenler var.

Gerçi Batman’da eskisi gibi o kalabalıklar yok ama yine de 65 yaş ve üstü bazıları yasağı deliyor.

‘Kırmızı ışık’taki ‘Evde kal’ uyarısının da olumlu sonuç vereceğine inanıyoruz.

*******

OKURLARDAN GELENLER…

Ahmet özçelik: “Vefalı gazetecisiniz. Şehrimize emek verenleri unutmuyorsunuz. Belediye Başkanı Merhum Mustafa Ramanlı büyük bir adamdı.”

R. Aydın: “Batmanımıza geçmişte o zamanın imkanlarıyla hizmette bulunan yöneticilere, geçmişi bize hatırlatan güzel anıları anlatan, arşivleri irdeleyen, anılarımızla bizleri gerilere getiren Batman Çağdaş Gazetesi’ne teşekkürü bir borç biliriz.”

Halil Çınar:Teşekkürler. Çocukluğumuza götürdünüz bizleri.1962 Yılında Aydınlıkevler Mahallesi’nin 8.caddesinde oturuyorduk 1980 yılına kadar. Ne güzel günlerdi.”

Tuğba T:Seviyorum memleketimi insanlarını. Batman’ı hiçbir şeye değişmem.

İsmail A: “İskan Tolun, siz Cengiz Topel okulu önündeki bakkalda nohut ekmek satan amca değil misiniz?”

Mehtap S:Çok tatlı bir nostalji bir köşeniz var. Emeği geçenleri kutluyorum.”

İskan Tolun:Elinize, kaleminize, yüreğinize sağlık. Bizi bu karantinadan çocukluğumuza görürdünüz. Dün gibi hatırlıyorum. Mehtap ve Raman sinemasını, eski ile yeni çarşının çamurdan geçilmediği günleri ve Ava sûsê satan ihtiyarları, özellikle Birako'yu. Saygı ve sevgilerimle.”