*Yarın yeni bir yıla ‘merhaba’ diyeceğiz. Hepimiz, her yeni yıla, yeni umutlar, yeni başlangıç umutlarıyla giriyoruz.
*2018 yılını karşılarken de onca umutsuzluk veren duruma rağmen yeni yıl heyecanı hepimizi gelecek adına yeniden umutlandırıyor.
AZ SORUNLU BİR ŞEHİR UMUDU!
Batmanımızın bazı sorunları çözümsüzlüğünü koruyor.
İşin kötüsü sorunların çözümü noktasında olanlar bunların farkında bile değil...
Buna rağmen bizler sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimizi yeni yıl vesilesiyle birbirimize dilerken, aslında kendimiz için yaşamdan beklentilerimizi de ortaya koyuyoruz...
Umarız, bunca dilekler tutar ve bu memleketten sorunlar çözüme doğru yol alır...
Batmanımızda da bazı yöneticilerinin ufukları açılır ve biz de daha az sorunlu, daha modern bir şehirde yaşamanın keyfini sürmenin mutluluğunu yaşarız...
Herkese, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yıl diliyorum...

 

TP’DE TAŞERON İŞÇİLER TEPKİLİ

Hükümet taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili bir düzenleme yaptı.
Ancak KİT’lerdeki taşeronlar bu düzenleme dışında bırakıldı.
Batman’da da Türkiye Petrolleri’nde 800 taşeron işçisi kadroya geçemiyor.
Bu petrol emekçilerinden bazılarıyla konuştum uzun uzun.
“Yıllardır bize de taşeronların kadroya alınacağı sözü verildi. Biz de verilen sözler nedeniyle umutlandık. Şimdi o sözler tutulmadı. Hepimiz büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz.”
6 Ay süreyle çalışan bazı işçiler, dertlerini Türkiye Petrolleri’ne gelen her Bakan ve bürokrata anlatmış.
Ancak bu petrol emekçileri şu günlerde hayal kırıklığına uğramış.
İktidar temsilcilerinin kendilerine sahip çıkmasını istiyor.
Daha doğru bir ifadeyle kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istiyor.
Söz verirken KİT’lerin ayrı tutulmadığını, bu yüzden bu uygulamanın hiç de adil olmadığını belirtiyor.
Umarız, Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki taşeron çalışanları da kadroya alınır.

500 YATAKLI HASTANE
Sağlık sorunu başta olmak üzere birçok konuya duyarlığıyla bilinen Milletvekili Ataullah Hamidi, 500 yatak kapasiteli yeni hastanenin yeni yılın ilk aylarında temelinin atılacağını söylüyor.
Batman’ın elbette sağlıkta yeni yatırımlara gereksinimi olduğunu söylüyor vekil Hamidi...
“Evet bu yatırımın geciktiğinin farkındayız. Ancak önce 200 yatak kapasiteli planlanan yeni hastaneyi, Sağlık Bakanını zorlaya zorlaya 500 yatak kapasiteye çıkardık. Batman’ın yeni hastanesi çok modern olacak. Hastane yerinin değişmesi de söz konusu değil.”
Milletvekili Hamidi, Batman’da sağlıkta yaşanılan sorunlarının bir bir çözüldüğünü belirtirken de “500 yataklı yeni hastanenin ihale aşaması tüm hızıyla sürüyor. Yeni yılın ilk aylarında temeli atılacak. Yapımı yarıda kalan Kadın-Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesinin ikinci etap ihalesinin gerçekleşmesini bekliyoruz. Yeni yılda bu hastanemizi de hizmete açmayı umut ediyoruz” diyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 6 Ocak’ta katılacağı Batman il kongresinde de Batman’ın özlem duyduğu Tıp Fakültesi ile Araştırma-İhtisas hastanesi talebini hatırlatacaklarının altını çizen Milletvekili Hamidi, mevcut hastanelerde doktor açığını giderdiklerini de anımsatıyor.
Kentsel Dönüşüm Projesi'yle yıllarca etrafa mikrop saçan İluh deresine yönelik ıslah çalışmasına yönelik konuyu şöyle açıklıyor vekil Hamidi;
“Başkanlığım döneminde İluh’un ıslahına yönelik proje hazırladık ama o dönem imkan bulamadık. Şu günlerde İluh deresin yönelik proje gündemde. Bu çalışma mutlaka desteklenmeli. Şehrin eski mahallelerinin ortasında akan bu manzara petrol şehrine yakışmıyor. Oradaki semt sakinlerinin bu projeyle rahatlayacağını düşünüyorum. Herkes bu projeye destek vermeli. Gördüğüm kadarıyla dere kenarındaki esnaf da vatandaş da giderek projeye daha sıcak bakmaya başladı…”