* 1.5 Yıldır Batman Belediye Başkanvekilliği görevini sürdüren Ertuğ Şevket Aksoy, vaat ettiği projelerin çoğunu tamamladı gibi. Aksoy’un projeleri şehirde merak uyandırıyordu.
*Evet Başkanvekili Aksoy, gittiği yerlerde ilgi görüyor. O’nu cadde ve sokaklarda görenler hizmetini övüyor. Ancak Batmanlılar, Vali Yardımcısı Aksoy’un yerel yönetimdeki performansını merak ediyordu.

PROJELERİN TAKİPÇİSİ
Önceki akşam saatler 21.30’u gösteriyordu. Turgut Özal bulvarının çehresini değiştiren görsel ve estetik olarak mimarı yapı ile bütünleşen Dörtyol kavşağındaki süs havuzundaki çalışmaları denetlemeye gelen Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, sade bir vatandaş gibi halk arasındaydı… Trafiğin yoğun olduğu kavşakta klakson çalan bazı sürücülerin yanına gidip bir trafik memuru gibi uyarıyordu; “Bu kalabalıkta o kornayı çalmakla etrafta yüzlerce yaya ve esnafı rahatsız ettiğinizin farkında mısınız?...”
Sürücü şaşkın vaziyetteydi. Başkanvekili Aksoy’a mahcup  kalırcasına “Başkanım, özür dilerim. Herkes havuzdaki su görseline bakıyor. Görünmez kaza olmasın diye elim klaksona gitti, bir daha olmaz...”

Biz de hem Dörtyol kavşağındaki süs havuzundaki çalışmaları görmek, hem de Başkanvekili Aksoy’un vatandaşlarla sohbetini dinlemek için oradaydık.
O kavşaktaki hareketliliği fark eden bazı yayalar, beraberlerinde getirdikleri çocuklarını Başkanvekili Aksoy’la birlikte cep telefonlarına donduruyordu .
Akşam saatlerinde esintiyle birlikte Dörtyol kavşağındaki hava bir başkaydı.
Bayram alış-verişi için şehrin kalbi konumundaki Turgut Özal bulvarında yoğunluk vardı.
Süs havuzundaki ışıklı gösteriyi merak edenler, kavşağın adeta dört bir yanını sarmıştı.

YENİ İMAR ALANLARI AÇILACAK
Kavşağa komşu konumundaki Grand Hasankeyf Otelin bahçesinde çay ikramına konuk olan Başkanvekili Aksoy, İmar’dan Hava mania’ya, Alo Tevşo köy pazarından İluh deresi dek bir soruna açıklık getiriyordu.
Başkanvekili Aksoy, 500 yatak kapasiteli hastanenin yapılacağı Güney Raman çevre yolunun diğer bölgelerini de imar’a açacak proje çalışmalarının içinde olduğunun altını çiziyordu ve ekliyordu; “Yakında imarla ilgili çalışmamızı da kamuoyu ile paylaşacağız. Şehrin sadece bir kümeye yığılmasından yana değiliz…”

Sözü bekletmeden ‘hava maina’ya getiren Başkanvekili Aksoy, çevresindekilere açıklıyordu;
“Merak etmeyin. Bu konuda da ciddi mesafe alındı. Hava mania artık bu şehrin önüne engel olmayacak.”
Alo Tevşo köy pazarına sözü getiren Aksoy, 5 milyon TL’lik proje için Kalkınma Bakanlığı’ndan onay beklediklerini anlattı.
Köy pazarının, şehrin ekonomisine verdiği katkıdan başlayıp gündemdeki diğer konulara geçiş yapan Başkanvekili Aksoy, “Geçen yılın Ramazan bayramı arifesindeki basın toplantısında gündemimizdeki bir çok projenin tamamlanacağına dikkat çekmiştim. Allah’a şükür, bugün bu projelerin çoğunu bitirmeyi başardık. Ve yakaladığımız bu başarıyı da tamamen ekibime borçluyum. Çarşamba günü 2500 kişilik Belediye personelini Kristal Park’ta iftar yemeğinde ağırlayacağım…”

KANAYAN YARA; İLUH…
Yerel yönetime geldiği gün; bu şehrin kanayan sorunu olan İluh deresinin ıslah sözünü veren Aksoy, bu projede mülkiyet ve hissedar sorununun, elleri ile kollarını bağladığını söylüyor; “Çok büyük bir destek almış olsaydık, dere kenarındaki tüm yorgun yapıları yıkıp sil baştan bir mahalle yapardık. Fakat bu proje şimdilik imkansız gibi…”
Her şeyden önce Başkanvekili Aksoy, kendisini dinleyenlere; mevzuattan çok sade bir dille konuşma tarzı var.
İnsanlar o’nu dinlerken tatmin oluyor. Aksoy, yerel yönetimde her konuya hakim.
Bu yüzden de Vali Yardımcılığı görevinden çok bir çok yöneticinin yerelde yakalayamadığı bir ilgiye ulaştı Başkanvekili Aksoy...
Kısacası Aksoy, yerel yönetimle yatıp kalkıyor…

Başkanvekilin bu şehir için söylemleri moral ve umut vericiydi…