**Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İl Başkanı, İl Genel Meclis Başkanı ve diğer teşkilat üyeleri ile birlikte konuğumuzdu. Herkesin merak ettiği yeni hastane yatırımından, Tıp Fakültesine ve diğer sorunlara kadar Milletvekili Özdemir içtenlikle yanıt veriyordu.

** ‘Batman’ın her sorunu sorunumuzdur, tartışılan her konu meselemizdir’ diyen Milletvekili Özdemir, ‘cek-cak’tan kaçınıyor. Projelerin hayata geçirilmesinin ardından konuşmayı tercih ediyor.

“ŞEHİRDEKİ HER SORUN, SORUNUMUZDUR”
İl Başkanı Avukat Akif Gür, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, Merkez İlçe Başkanı avukat Yusuf Bülbül, Gençlik Kolları Başkanı Tolga Genç ve Tanıtım Medya Başkanı Cuma Dişikırık’ın aralarında bulunduğu heyet, dün sabah konuğumuzdu…

Söz, gündemde olan 500 yataklı yeni hastaneden açıldı.

Milletvekili Ziver Özdemir, bu ciddi sağlık yatırımı için net konuşuyordu; “Resmi Gazete’de yayımlanmasını bekliyoruz. Artık bu yatırımdan geriye dönüş yok. Gereken neyse yaptık, yapıyoruz da. Bu şehrin her sorunu, sorunumuzdur. Tartışılan her konu da meselemizdir. Hiçbir zaman sorunların tartışılmasından rahatsız olmadık. Bu şehrin sorunları neyse üzerimize düşeni yapıyoruz…”

Yerel medyanın ve STK’ların gündeme getirdiği sorunların çözümünde de teşkilat olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını anlatıyordu Özdemir; “Siyasetçinin işi, sorunları takip etmektir. Bizler sokaktayız, kırsaldayız. Vatandaşlarımız taleplerini bize rahatlıkla ulaştırıyor. Katılmadığım bir koru var; o da maalesef herkesin işinden başka konulara yönelmesi ve bu şehrin hak etmediği ‘sahipsiz’ kelimesidir. Bu kentin sahibi bu şehirde yaşayanlardır…”

VEKİLDEN SİTEM…
Milletvekili Özdemir, başkentin yolunu tutmadan verdiği mesajlardan biri de dernek ve STK temsilcilerine yönelikti; “Elbette şehrin sorunlarını herkes tartışacak. Fakat herkes daha çok kendi alanından sorumlu olmalı. Haddini aşmadan gündeme gelebilecek her soruna, her tartışmaya açığız. Biz siyasetçiler hiçbir zaman sorunları dinlemekten kaçmadık. Ne yazık bazı çevreler kendi alanı olmadığı halde bazı sorunları bir siyasetçi gibi gündeme alıyor. Bu etkin bir davranış değil. Herkes kendi alanındaki sorunları gündeme taşırsa memlekete daha faydalı olunur…”

Milletvekili Özdemir, ‘cek-cak’tan kaçınan bir politikacı. Bazı projeler bitmeden kamuoyuna duyurmayı doğru bulmuyor.

Bakın bu konuda Milletvekili Özdemir’in söylemlerine; “Batman’ın gündeminde ne sorun varsa bunların takipçisiyiz. Projelerin tamamlanması için Ankara’dan yeşil ışık almadan açıklamayı doğru bulmuyoruz. Örneğin Batman-Mardin yeni yol güzergahı, Tıp Fakültesi gibi önemli taleplerin de aralarında bulunduğu eğitim, ulaşım, sağlık ve tarımda aksayan bazı sorunları aşmadan gündeme getirmiyoruz. Ancak tüm bu sorunları her fırsatta ilgili Bakanlıklar ve ilgililere iletiyoruz…”

“UYUMLU ÇALIŞIYORUZ…”
Sohbette söz, il teşkilatına da geldi…

İl teşkilatında perde arkasındaki yönetim ile uyumlu çalıştıklarını da dile getiriyordu Özdemir…

İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş’tan, İl Başkanı Akif Gür’e, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Bülbül’den, Gençlik ve Kadın kollarına kadar uyumlu bir ekip oluşturduklarına işaret ediyordu Özdemir…

Sohbette konu Petrolspor’un içinde bulunduğu çıkmaza da geldi.

60 Yıllık kulübün durumuna üzüldüğünü de anlatıyor ve ekliyordu Özdemir: “Valimiz Hulusi Şahin ve İl Genel Meclis Başkanımızla da konuyu görüştük. Kulübümüzün içinde bulunduğu sorunların aşılması için bazı girişimler sürüyor. Sporu önemsiyoruz. Örneği Gençlik ve Spor Bakanlığından aldığımız ciddi yatırımlalar spora verdiğimiz önemi gösteriyor...”

Özdemir, 500 yataklı hastaneden Tıp Fakültesine, Araştırma-İhtisas’a ve diğer sorunlara dek birçok konuya açıklık getirdi.

Sohbetin bir kısmını sizlere aktardır.