*Yeni yılın ilk aylarında 500 yatak kapasiteli Batman’ın yeni hastanesinin Ermi Mahallesi ile Stadyum arasında yapılacağı çoktan kesinleşmişti. Milletvekili Ziver Özdemir, geçen hafta katıldığı Çağdaş Web TV’de yeni hastaneyle ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu…

*5-6 Yıldır gündemde olan Batman’ın hak ettiği yeni hastane temelinin ilk aylarda atılacak olması herkesin temennisi. İlk etapta 500 yatak kapasiteli hatta ikinci ayağında 750 yatak kapasiteye çıkarılacak bu sağlık yatırımının temeli büyük olasılıkla önümüzdeki aylarda atılacak…

GÖZLER YENİ HASTANEDE

2021’in ilk aylarında belki de en çok 500 yatak kapasiteli yeni hastaneyi konuşacağız.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bu yıl yapılması kararlaştırılan iller arasında temeli belki de erken atılacak hastanelerden birini ‘Batman’ olacağını açıklamıştı.

Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, Ermi Mahallesi ile yeni stadyum arasındaki 120 dönümlük alanda yapılacak 500 yatak kapasiteli hastanenin geçeceği yol güzergahı ile kavşakları kapsayan çalışmaya şimdiden başlamış.

Milletvekili Ziver Özdemir, geçen hafta katıldığı Çağdaş Web TV kanalında, 500 yatak kapasiteli hastanenin önümüzdeki aylarda temelinin atılacağını müjdeledi ve yeni hastane binasının büyük olasılıkla yatay olacağının altını çizdi.

AK Parti Batman İl Başkanı avukat Akif Gür, Araştırma-Eğitim Hastanesi projesinin hayat bulduğu gibi 500 yatak kapasiteli Batman’ın yeni hastanesinin de bu yıl temelinin atılacağını söyledi ve ekledi; “Bakanlığımızın projesinde bu hastanemizin 2023 yılında bitirilmesi planlanıyor…”

YENİ HASTANE BATMAN’IN İHTİYACI

Kim ne derse desin, yeni hastane için çok umutlandık.

Ve de temelinin kısa bir sürede atılması için de artık gün saymaya başladık.

Batman’ın hak ettiği ‘devasa’ bir sağlık yatırımının gerçekleşmesi an meselesi.

Bazı okurlarımız, halen ‘acaba hastane yeri değişecek mi?’ diye bir kaybı içinde.

Artık Bakanlığın ve de Belediye’nin yerini kesinleştirdiği bir hastanenin ‘yer’ değişimi imkansız.

Bu şehrin birçok sorununa duyarlılığıyla bilinen Vali Hulusi Şahin, ilk günden beri 500 yatak kapasiteli hastanenin, yeni stadyuma komşu olacağını açıklamıştı ve dediği de oldu.

Batman’ın yeni hastanesi, şehrin ihtiyaç duyduğu ve hatta trafik yoğunluğunun olmadığı bir bölgeye kazandırılacak.

Defalarca dile getirdiğimiz bu önemli yatırımın gerçekleştirilecek olmasında emeği geçenlere teşekkürler…

Çünkü, Batman’ın bu önemli yatırıma gereksinimi vardı.

SAĞLIK YATIRIMLARI ÇOK ÖNEMLİ

Gerek Vali Hulusi Şahin gerekse de Milletvekili Ziver Özdemir, Batman’ın yeni sağlık yatırımlarına kavuşmasında gösterdikleri çabaya tanığız.

Sağlık Bakanlığına, Batman’ın beklentilerini her defasında dile getirdiler.

Bu şehirde yatak kapasitesi sayısının artırılması kadar bazı branşlarda olmayan doktor sayısının artırılmasına yönelik de girişimleri olan Milletvekili Ziver Özdemir’in, hedefi yeni hastane temelinin bu yılın ilk aylarında atılması.

Evet, birkaç yıl öncesine kadar Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 10 bin kişiye düşen hasta yatak sayısı Türkiye ortalamasında; Batman arzu edilen yerde değildi.

İki hastanenin adını aldığı ‘Eğitim-Araştırma’ ile Batman biraz olsun nefes almıştı.

Fakat bu şehre asıl büyük nefesi, 500 yatak kapasiteli yeni hastane aldıracak.

Son dönemlerde gerek şehir merkezinde gerekse ilçelerde yapılan yeni hastanelerle Batman’da yoğun bakım yatak sayısının Türkiye ortalamasına yaklaştığını yetkililer söylüyor.

Kısacası, şu günlerde gözümüz; Batman’ın 500 yataklı hastanesinin ihale ilanının EKAP’ta yayınlanması.

Bu şehre yeni yılın ilk aylarının en büyük müjdesi de bu olur…

Sağlıkla kalın…