*Yılın son günleri yaklaşırken, bu kentte en çok merak edilen 500 yatak kapasiteli hastane ihalesini üstlenen yüklenici firmanın henüz sözleşmeyi imzalamaması kafalarda soru işareti yaratmıştı. Batman’da birçok kesimin merak ettiği bu yatırım için en yetkili yöneticiden devasa yatırım için ‘pürüz yok’ mesajı aldık…

*Bu önemli yatırımın takipçilerinden biri de kuşkusuz Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin… Önceki gün sohbet imkanı bulduğumuz Vali Şahin, net konuşuyordu; “İhalesi yapılan yeni hastanemizin diğer işlemlerinde de bir pürüz yaşanmayacak…”

YENİ HASTANE TEMELİNE ADIM ADIM
Adı her ne kadar ‘Şehir Hastanesi’ değilse de benzeri olan bu ‘devasa sağlık yatırımı’ Batman’da tamamlandığında hem Irak’tan hem de çevredeki bazı yerleşim birimlerinden gelen hastalara da hizmet verecek.

Yeni hastane Batman’ın ‘Sağlık’ gereksinimini karşılayacağı için en fazla üzerinde durduğumuz konulardan biri.

Günümüzde artık 500 yatak üzeri hastanelere ‘Şehir Hastaneleri’ gözüyle bakıldığı için yeni hastanelere bu isim veriliyor.

Bakın Rize’ye yapılması kararlaştırılan 850 yatak kapasiteli yeni hastane inşaatı için denize dolgu yapılıyor.

Ve deniz dolgusu bir yıl gibi bir sürede tamamlanacak.

Yine de biz, Rize’ye göre şanslıyız.

Hatta bir adım daha ilerideyiz.

Arsası da ödeneği de projesi de hazır yeni hastanenin artık temel atma büyük olasılıkla yeni yılın ilk aylarında atılacak gibi.

Türkiye’de birçok İl’de yeni hastane yatırımları hayata geçiriliyor.

Erzincan’da yapılan 500 yatak kapasiteli hastaneden farklı bir mimariyle yapılacak Batman’ın 500 yatak kapasiteli yeni hastanenin önünde her hangi bir pürüz de kalmadı gibi.

“YENİ HASTANE ÖNÜNDE ENGEL YOK”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman’daki toplu açılışlarda ‘Batman’ın yeni hastanesi için ‘hayırlı olsun’ mesajını vermişti.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da Batman’ın 500 yatak kapasiteli hastane müjdesini verdi.

Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir ve AK Parti İl Başkanı avukat Akif Gür de 500 yatak kapasiteli hastaneyle ilgili aylar öncesinden açıklamalarını okurlarımızla paylaşmıştık.

Önceki gün de yeni hastanenin gelişmelerini Vali ve Başkanvekili Hulusi Şahin’den öğrendik.

“Yeni hastanemiz için bir engel yok” diyen Vali Şahin; “İhalesi yapılan 500 yataklı hastanemizde bir sorun yok. İşlemler rayında gidiyor” diyor…

“YENİ HASTANE BATMAN İÇİN ÖNEMLİ”
Batman’ın 500 yataklı yeni hastanesinin ‘bu şehir’ için ne kadar önemli olduğunu bilenlerden biri de Vali Hulusi Şahin.

İhtiyaç halinde 750 yatağa da çıkabilecek Batman’a yeni hastanesinin kazandırılmasında son 2 yıldır inanılmaz bir çalışma temposunu gösteren Vali Şahin, bakın neler diyor;

“Stadyum ile Ermi Köyü arasında yapılacak yeni hastanemizin önündeki yol ve kavşak gibi bazı altyapı çalışmalarının hazırlığını bile yaptık…”

Hastanenin yapılacağı alan gelişmeye çok müsait.

Batman’ın o ücra köşesinin de böyle bir sağlık yatırımına ihtiyacı var.

Projesi günler öncesinden de kamuoyu ile paylaşılan Batman’ın yeni hastanesinin yüklenici firmasının artık sözleşmeyi imzalamasıyla hastane temelinin atılması da 2022’nin ilk aylarını bulacaktır.

Kısacası; Batman’ın hak ettiği bu devasa yatırım; gecikse de yakında hayata geçirilecektir…

Sağlıkla kalın…