*Batman’ın büyük ihtiyaç duyduğu 500 yataklı hastanede gelinen son aşamayı Batman Milletvekili Ziver Özdemir, hafta içinde yerel medyada duyurdu. Milletvekili Özdemir, hastanenin gecikmemesi için Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile tekrar görüşerek bu konuda önemli adım attı.

*Daha önce de yazdığımız gibi hastane mimari olarak 4 kat olarak planlandı. Ödeneği hazır hastanenin projesine de onay veren Bakan Dr. Koca’dan müjde alan Milletvekili Ziver Özdemir, bu yılın orta aylarında bu devasa yatırımın temelinin atılacağını bir kez daha duyurdu…

SAĞLIĞA NEFES OLACAK
Son bir hafta içinde Milletvekili Ziver Özdemir, 500 yatak kapasiteli hastane sürecinin hızlandırılması için bir kez daha Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile görüştü.

Batman’da geciken yatırımların başında kuşkusuz 500 yatak kapasiteli hastane geliyordu.

Bu önemli yatırımın hızlandırılması konusunda Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile hafta içinde görüşen Milletvekili Ziver Özdemir, hastanenin projesini kamuoyu ile paylaştı.

500 Yataklı yeni hastane artık gecikmemeli.

Batman’ın kazanılmış bu yatırımı geciktiği kadar gecikti zaten.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile görüşen Milletvekili Ziver Özdemir, kim ne derse desin bu konuda önemli bir mesafe kat etti.

500 Yatak kapasiteli hastane projesi de artık onaydan geçti.

Hastane mimarisi de mükemmel.

Yatay mimarinin uygulanacağı hastane 4 katlı olacak...

Yeni hastane, şimdi ki Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi 11 katlı devasa bir yapıyı andırmayacak. Tek kelimeyle Batman’a yakışır bir hastane projesi hayata geçirilmesi tasarlanıyor…

HASTALAR DİYARBAKIR’A GİTMEYECEK
Batman’da uzun süredir kanser tedavisi gören hastalar, Diyarbakır’ın yolunu tutardı.

Her ay ortalama 200 kanser hastası, teşhis ve tedavi için takibi için Diyarbakır’a mahkum ediliyordu.

Milletvekili Ziver Özdemir, bu sorunu da taşıdığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne PET-CT cihazı tescili verdi.

Bu cihaz sayesinde artık kanser tedavisi gören hastalar ne Diyarbakır ne de başka illerin yolunu tutacak.

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi geçen yılın son aylarında açılmıştı.

Hastane yeni yeni oturuyor.

Kuşkusuz yeni hastanede eksiklikler var.

Bu da zamanla giderilecek.

Batman’ın gündeminde 500 yatak kapasiteli hastane olduğu için bugüne kadar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin eksikliklerini dile getirmedik. Ancak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de güzel şeyler oluyor.

Yeni bölüm ile yeni uzmanlarla Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çok yakında gözde bir tedavi merkezi olacağını düşünüyorum.

Bu yüzden de Batman Milletvekilli Ziver Özdemir ile AK Parti Batman İl Başkanı avukat Akif Gür’ün, sık sık Sağlık Bakanı’nı ziyaret ederek, hem 500 yatak kapasiteli hastane yapım sürecinin hızlandırılmasını hem de Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin eksikliklerini hatırlatmalarını istiyoruz. Bir süredir böyle de oluyor açıkçası.

Yıllardır yeni hastane özlemini bekleyen Batmanlıların bu haklı talebine, son dönemlerde Başkent’ten gelen haberler elbette sevindirici.

Özetle; 500 yataklı hastanenin ihale sürecindeki müjdeli haberini de duyurmak için sabırsızlanıyoruz.

Sağlıkla kalın…