*Şu günlerde herkesin gözü 440 yatak kapasiteli hastanenin açılışında. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin hemen Araştırma-İhtisas’a dönüşmesi birden olmuyor. Yeni hastanenin yeni bölümlere ihtiyacı var. İşte şu günlerde yeni hastanenin bölümlerin altyapısı hazırlanıyor...

*Geçen Pazar sohbet imkanı bulduğumuz Milletvekili Ziver Özdemir, yeni hastane ile ilgili eksikliklerin giderildiğini söylüyordu ve ekliyordu: “Yeni hastanemizde dört yeni ünite tamamlandığında ‘Araştırma-İhtisas’ hastanesi olacak. Bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın çalışması var...”

440 YATAK KAPASİTELİ HASTANE

375 Yatak kapasiteli Batman Bölge Devlet Hastanesi’nin hemen yanı başında 11 katlı 440 yatak kapasiteli yeni hastane şu günlerde ‘Araştırma-İhtisas Hastanesi’ olarak dizayn ediliyor.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak yapılan bu sağlık yatırımın ‘Araştırma-İhtisas Hastanesi’ne dönüştürülmesi aslında bu şehirde oturanların genel isteğidir.

Geçen Pazar Milletvekili Ziver Özdemir ile sohbetimizde söz dönüp dolaştı, sağlık yatırımlarına geldi.

Sohbette bir de Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik de vardı.

Hem 440 yatak kapasiteli yeni hastane hem de proje ihalesi tamamlanan 500 yatak kapasiteli hastanede gelinen aşamayı şöyle özetliyordu vekil Özdemir:

“Elbette öncelikli hedefimiz 440 yataklı hastanemizi bir ön ence hizmete açmak. Şu günlerde ‘Araştırma-İhtisas Hastanesi’ne dönüştürülecek 440 yatak kapasiteli yeni hastanemizde dört yeni ünitenin kurulması için Sağlık Bakanlığının ciddi bir çalışması var. Bu eksikliklerin de kısa zamanda giderileceğine inanıyorum…”

500 YATAKLI HASTANEDE HER ŞEY YOLUNDA

‘Güney Çevre yolunda yeni stadyum ile Ermi Mahallesi arasında yaklaşık 120 dönümlük alanda yapılacak 500 yatak kapasiteli hastane için de umutlu konuşuyordu Milletvekili Özdemir.

Proje ihalesi tamamlanan ve yeni yılın ilk aylarında temeli atılması beklenen 500 yatak kapasiteli hastane için de her şeyin yolunda gittiğini anlatıyordu Vekil Özdemir:

“Hastane önce 300 yatak kapasiteli olarak tasarlanmıştı. Bu sağlık yatarımı Batman’a yetersiz geleceğini Sağlık Bakanlığı’nın üst düzey yetkilileri ile paylaştık. Bakan beye, Batman’ın yatak kapasite açısında gerilerde kaldığını hatırlattık. İkna oldular ve hastane kapasitesi 500 yatak olarak planlandı. Bölge Devlet Hastanesinin Batman’ın ihtiyacını karşılamadığını rakam ve verilerle dile getirdik. Böylece Batman’a 500 yatak kapasiteli hastane planlandı...”

“ŞEHİR HASTANELERİ DIŞINDA ÜÇ İLDEN BİRİYİZ”

2020 Yılının başında programa alınması kararlaştırılan 500 yatak kapasiteli hastanenin ‘Şehir Hastane’leri dışında üç ilden birinin Batman’da yapılacağını da hatırlatmadan edemiyordu Milletvekili Özdemir:

“500 Yatak kapasiteli hastanenin programa alınması için nasıl mücadele verdiğimizi anlatmama gerek yok. Üzerinde belki de en çok durduğumuz konuların başında yeni yapılacak hastane oldu. Bakın yapılması kararlaştırılan şehir hastaneleri dışında 500 yataklı hastanenin yapılacağı illerden biri de Batman’dır. Batman, önümüzdeki süreçte bu önemli sağlık yatırımlarıyla rahat bir nefes alacaktır...”

Milletvekili Özdemir, sağlık yatırımlarını önemsediklerinin de altını çiziyordu.

Kısacası, Özdemir’in gündeminde ağırlıklı iki konu var.

Biri Araştırma-İhtisas’a dönüştürülecek 440 yataklı yeni hastane

Diğeri de Güney Çevre yolundaki 500 yatak kapasiteli hastane.

Bu iki sağlık yatırımı bu şehrin ivedilikle ihtiyaç duyduğu hastanelerdi.

Bu yatırımların bugünlere gelmesinde emeği geçenlere bir kez daha teşekkürler.

Sağlıkla kalın...