*Geçen hafta Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında 2020 yılı yatırım programı açıklandı. Biz de hemen yatırım programında Batman’da, neresi için ne kadar ödenek ayrılmış ona baktık. Yatırım programına 500 yatak kapasiteli yeni hastanenin alınması, tüm Batmanlıları sevindirdi…

*Yıllarca programa alınması tam bir yılan hikayesine dönen yeni hastanenin yatırım programına alınması, kamu yatırımlarının mümkün olduğunca kısıldığı bu dönemde; bu şehir için her yönden artıdır. Batman’ın ihtiyaç duyduğu bu yatırımın hızlandırılması için herkes çaba verilmeli…

ÖDENEK ARTIRILABİLİR
Geçen hafta Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında 2020 Yatırım Programı açıklandı.

Biz de hemen yatırım programında Batman’da, neresi için ne kadar ödenek ayrılmış ona baktık.

Batman’da sağlık yatırımı kuşkusuz en büyük yatırım 500 yataklı hastanenin programa alınmasıydı.

Maliyetinin yaklaşık 300 milyon lira olacağı belirtilen hastane için az miktarda ödenek ayrılmış. Bu ödenek rakamı önemli değil.

Tasarruf tedbirlerinin yürürlükte olduğu ve kamu yatırımlarının mümkün olduğunca kısıldığı bu dönemde Batman’ın sağlık alanında ihtiyaç duyduğu yeni bir hastanenin programa alınmasını iyi bir başlangıç olarak niteliyoruz.

100 Dönümü aşkın arsası hazır Güney çevre yolundaki hastanenin temeli inşallah bu yıl atılır.

Bu yıl bu önemli yatırımın temeli atılırsa, 2023 yılına kadar tamamlanır diye düşünüyoruz.

KADIN-DOĞUM HASTANESİ
GİBİ ZAMAN ALMAMALI
Bakın, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin yapımına 2015 yılında başlanıldı ama yatak kapasitesinin artırılmasıyla bu yılın Haziran ayında tamamlanması planlanıyor.

Böylesi bir dönemde Batman’ın 500 yatak kapasiteli hastanesi 2020 yılının programına alınmışsa bunu iyi yorumlamak durumundayız.

Bu noktada, Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir,  İl Başkanı avukat Akif Gür ve İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu’nun çabalarını dile getirmezsek kendilerine haksızlık etmiş oluruz.

Daha önce Sağlık Bakanlığı’nın Batman’a verdiği 200 yatak kapasiteli hastanenin 500 yatak kapasiteli hastaneye çıkarılması için en çok çaba gösterenlerin başında Vali Hulusi Şahin ile Milletvekili Ziver Özdemir yer almıştı.

BU YATIRIM HIZLANDIRILMALI
Bu sütunlarda defalarca Milletvekili Özdemir ve İl Başkanı Gür’ün girişimleriyle birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, büyük kamu hastanesinin Batman’a yapılacağını duyurmuştuk.

Açıklanan 2020 Yatırım Programı’ndan da anladık ki, söz verildiği gibi 500 yatak kapasiteli Batman hastanesi kesinlik kazandı.

Beş yüz yataklı hastane ne zaman biter bilmiyoruz…

Bittiğinde bugün eski hastanelere emek verenleri hayırla yad ediyorsak, o gün de bu hastaneye katkı sunanları hayırla yad edeceğiz.

Sanırım baş sırada da bu yatırımı 2020 yılına aldıranlar yer alacak.

Hoşça kalın…