*Batman’ın 385 yatak kapasiteli yeni hastanesi, 2020’nin ilk aylarında açılacak. Yeni Hastane ile Bölge Devlet Hastanesi birleştiriliyor. Tünelle bir birine bağlanan iki hastanenin toplam yatak kapasitesi 760 civarında olacak. Batman’ın en büyük sağlık kuruluşunun adı da “Araştırma-İhtisas Hastanesi” olmalı…

*Sağlık sektöründe son yıllarda gerileyen Batman’ı kurtaracak yeni hastane ile bitişiğindeki Bölge Devlet Hastanesi’nin ‘Araştırma-İhtisas Hastanesi’ olarak bu şehre hizmet vermeli. Batmanlılar, artık bir tedavi için Diyarbakır, Elazığ ve Şanlıurfa’nın yolunu tutmamalı…

ARAŞTIRMA-İHTİSAS’I HAK EDİYORUZ
Ek bölümlerle yatak kapasitesi 385’e çıkan yeni hastane; Batmanlıların umudu oldu.
Sağlık Bakanlığı son dönemlerde yaptığı ilavelerle 300 yatak kapasiteli hastaneye; neredeyse 100 yatak daha eklendi. Bölge Devlet Hastanesi’ne tünelle bağlantısı olacak yeni devasa sağlık tedavi merkezi,  Batmanlıların beklediği ‘Araştırma-İhtisas Hastanesi’ne doğru yol alıyor gibi. Bu sağlık kuruluşunun yeşerttiği umutlar tükenmeden ‘Araştırma-İhtisas’a dönüştürülüp Batman’a kazandırılmalı.
Zemin katlarıyla birlikte 12 katlı bu devasa yapı başladığı günden bu yana hep değişik projeler uygulandı. ‘Yeni hastane ne zaman açılacak’ diye sürekli sorular alıyorduk.
Çok sayıda vatandaş yeni hastanenin artık hizmete açılmasının zamanının gelip geçtiğini söylüyordu.
Geçen Pazar büyük bölümü tamamlanan ve ince işlerin sürdüğü hastane binasını gezdik.
Kim ne derse desin, bu devasa bina hizmete açıldığında sağlık alanında Batmanlılara ‘nefes’ aldıracak…

İKİ HASTANE BİRLEŞECEK
Yeni hastanenin yatak kapasitesi tam 385…
Hemen yanı başındaki Bölge Devlet Hastanesi’nin yatak kapasitesi ise 375…
Tüp geçitle birleştirilecek iki hastanenin toplam kapasitesi 760 yatağa çıkmış olacak. Böylelikle Batman’a devasa bir sağlık yatırımı kazandırılacak. Yapımına Batman Kadın Doğum Hastanesi olarak başlanılan bina önce 300 yatak kapasiteydi. Şimdi 385 yatak kapasiteye çıkarıldı. Bu devasa sağlık kuruluşu, Kadın Doğum Hastanesi’ne çok büyük geleceğini herkes biliyor.
Batman’ın yerli firması KAYAŞ A.Ş.’nin yapımını üstlendiği yeni hastanede kullanılan malzemenin tümü kaliteli. Firma hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış. Şimdi de iki hastaneyi bir birine bağlayacak tünel çalışması sürüyor.
Tam 5000 yıl önce bir fay hattının geçtiği ve o bölgedeki fay hattının artık işlev görmediği Amerika’dan alınan raporun ardından yapımcı firma, çalışmalara başlayabilmişti.Üstelik, firma kendi imkanlarıyla o raporu ABD’den getirmişti. Bu inşaatın gecikmesinin bir nedeni de 8 ay süreyle ABD’den gelecek ‘deprem’ raporuydu. Raporun olumlu gelmesiyle inşaat çalışmaları hızlandırılmıştı.
Yeni binayı dolaştığınızda 7 yıldızlı bir tesisteymiş gibi kendinizi hissediyorsunuz.
İki Sağlık kuruluşunun ‘Araştırma-İhtisas’ Hastanesi çatısı altında hizmet vermesi bu şehirde sağlık çıtasını daha da yükseltecektir.
Güney çevre yolunda yeni hastane yapılana dek iki komşu hastanenin bir çatı altında sağlık hizmetini vermesi en idealidir.
Bu nedenle de bu hastanenin ‘Araştırma-İhtisas’ olarak hizmet vermesi çok önemli.
Sağlık Bakanlığı’nı Batmanlıların umudu olan iki hastaneyi ‘Araştırma-İhtisas’a dönüştürmeye davet ediyoruz…

BİR DE NOSTALJİ
Batman Çağdaş’ın, nostalji fotoğrafları büyük yankı uyandırıyor.

Bugün ki köşeme tanık olduğum bir fotoğraf karesini alıyorum.

Yıl 1986 idi… Dönemin Batman Kaymakamı, eski Valilerden merhum Aydın Arslan’dı.

Batman Ağır Ceza Reisi de merhum hakim Hikmet Yardımcı idi.

Jandarma Bölük Komutanı üsteğmen Süleyman Doğan ve Milliyet Gazetesi eski Muhabiri Kemal Tapan, 1 no’lu yüzme havuzu kenarında pistte oynuyor. Dört renkli simadan Arslan ve Yardımcı hakkın rahmetine kavuştu. Süleyman Doğan albay oldu, emekliliğe ayrıldı. Fotoğraf sanatçısı Kemal Tapan ise Ankara’da yaşamını sürdürüyor.

İz bırakan o eski yöneticilerden ise geride bu hatıra kare kaldı…

Batman’ın ‘ilçe’ olduğu dönemlerde yöneticilerin dayanışması böyle olurdu kısacası.

Kalın sağlıcakla…