*Kaç aydır Batman’ın geciken yeni hastanesinin durumunu bu sütunlara aktarıyoruz. AK Parti Batman İl Başkanı Avukat Akif Gür, hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yüz yüze yaptığı görüşmede iki konu üzerinde durduğunu söylüyor ve ekliyor; “Yeni hastanemizin son değerlendirmeleri Sağlık Bakanlığı’nda yapılıyor. Yakında bu konuda ciddi bir gelişmenin olmasını bekliyoruz.”

*Sağlık Bakanlığı, hafta içinde 42 bin 500 personel alımının yapılacağını duyurmuştu. Bu personel alımında Batman’a tahsis edilen kadro sayısı ise 95. Ne yazık ki arzu edilen alanlardaki kadrolar Batman’a verilmedi. Örneğin, hemşirelik kadroları birçok İl’e verilirken, Batman merkeze bu alanda kadroların verilmemesi dikkat çekici…

YENİ HASTANEDE YENİ GELİŞMELER

Aylardır ve yıllardır Batman Çağdaş’ın en fazla üzerinde durduğu konulardan biri de 500 yatak kapasiteli hastane.

Bu yatırımın geciktiğini her defasında söyleyip bu sütunlara taşıyoruz.

Bu soruna duyarlı olanlar da yok değil.

Örneğin AK Parti Batman İl Başkanı Av. Abdullah Akif Gür, bu yatırımın gerçekleşmesi için büyük çaba sarf edenlerden biri.

Hafta içinde de Batman Çağdaş’ın röportajında konuk ettiği Gür, bu yatırımın acilen gerçekleşmesi için üzerine düşeni yaptıklarını söylüyordu ve ekliyordu;

“Maalesef bazı pürüzlerden ötürü bu yatırımımız gecikti ama bu sorunu unutmuş değiliz.”

Hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen Gür, Batman dönüşünde bu kez rahattı.

Bakın İl Başkanı Gür ne diyor;

“Sayın Cumhurbaşkanımıza iki önemli sorunu aktardım. Biri 500 yataklı hastaneydi. Diğeri de doğalgazdı. Bu iki önemli konuda da yakında ciddi mesafeler kat edeceğimize inanıyorum. Özellikle 500 yatak kapasiteli hastanenin Sağlık Bakanlığı’nda son değerlendirme aşamasında olduğunu da biliyoruz. Bu konuyu bizzat Cumhurbaşkanımıza aktardık. Gereken talimatlar verildi. Bir de doğalgaz konusunda gerek OSB gerekse de Beşiri ve Kozluk gibi ilçelerimize de çalışmalar hızlandırılacak. Yine Batman’ın ücra mahallelerine de doğal gaz ulaştırılacak.”

Avukat Gür, şehrin diğer sorunlarını da iletmiş fakat en fazla üzerinde durduğu 500 yataklı hastane ile doğalgaz sorunu olmuş.

İl Başkanı Gür, 2022 yılının bitmesine sayılı günler kala 500 yatak kapasiteli hastane üzerinde ciddi duruyor ve bizlerle bu konuyu paylaşınca şu hatırlatmada bulunuyor.

“İki kez ihalesi yapılan 500 yataklı hastanenin bu şehir için ne kadar önemli olduğunu sizler de bizler de farkındayız.”

HEMŞİRELİK PERSONELİ BATMAN’A VERİLMEDİ

500 Yataklı hastanede bu gelişmeler yaşanırken, Sağlık Bakanlığı geçen hafta içinde tüm ülkede toplam 42 bin 500 eleman personel alımı yapacağını duyurdu.

Batman’a verilen kadro sayısı ise 95. Bu alımlarda sadece sürekli işçi alınacak. Bildiğimiz hemşire ve diğer önemli branşlar da Batman merkez için kadro yok.

Batman’a verilen 47’si temizlik görevlisi ve diğerleri ise güvenlik görevlisi, hasta karşılama, elektrikçi, marangoz ve sıhhi tesisatçı elemanlarından oluşuyor. Oysa hemşirelik bölümünü bitirip tercih verecek olan hemşireler, Batman merkezi dört gözle bekliyordu. Çünkü merkeze verilen hemşirelik kadrosu yok. Düşünün, yeni hastanenin temeli atılsaydı ve sağlık kuruluşu bitme aşamasında olsaydı sadece Batmanlı hemşireler için değil, diğer alanlarda da onlarca gence iş umudu olacaktı. Bu yatırım geciktikçe, bu kadrolar da bir başka bahara kalıyor. Bu nedenle de diyoruz ki; bu hastanenin temeli bir an önce atılmalıdır.

Umarız, ihaleye giren başka firmalar bu işi üstlenen firmanın, bedelinin üzerinden bir rakam verdi diye de ihaleyi iptal ettirmeye neden olmazlar.

İkinci kez de bu hastanesi şayet iptal edilirse, Batman’a yazık olacak.

Sakın yanlış anlaşılmasın… Biz burada kimseyi suçlamıyoruz ve hedef tahtasına da koymuyoruz.

Muş ve Şırnak gibi nüfusu Batman’dan küçük iller, bu yatırımın startını nasıl veriyorlarsa; Batman da bu işin muhatapları bu yatırımı hızlandırılmalıdır...

BUGÜN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

Birleşmiş Milletler tarafından tam 30 yıldan bu yana 3 Aralık’ta kutlanan Uluslararası farkındalık gününde; bugün gözler Batman’daki engelli derneklerinin yapacağı etkinliklerde.

Her şeyden önce bilinen ve şablonu hazır açıklamalar; bazı STK temsilcileri tarafından basına servis edilecek.

Aynı cümleler tekrarlanacak, projelere yönelik somut bir adım atılmayacak ve ertesi gün engelliler unutulacak.

Örnek vermek gerekirse; Batman’da bazı kurumlar da halen engellilerin asansörleri çalışmıyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü girişindeki asansör aylardır hizmet dışı.

Batman-Siirt çevre yolunda başta olmak üzere işlek güzergahlar da Karayolları’na ait yaya üst geçit  köprülerinde tek bir asansör yok.

Bazı cadde ve sokaklar da engelliler için oluşturulan park yerleri maalesef diğer araç sürücüleri tarafından işgal edilmiş durumda.

Batman Engelliler Spor Kulübü ve diğer sportif faaliyetler de bulunan engellilerin takımları kaderine terk edilmiş durumda.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor  Federasyonu’na bağlı Tekerlekli Sandalye Basketbol liginde mücadele eden Batman Engelliler Spor Kulübü ne yazık ki 14 takımın da gerisinde… Çünkü bu spor branşına hiç kimseden destek yok.

Burada uzun uzadıya engellilerin sorunlarını yazabiliriz ama özetle sunduğumuz bu sorunlarla Batman’daki engelliler 2022 yılının 3 Aralık tarihi karşılıyor.

Bu yıl bu sorunların aza indirgenmesi dileğiyle engelsiz kardeşlerimize engelsiz bir yaşam dileğiyle…

Sağlıkla kalın…