*Her şeyi hazır sadece ihale süreci beklenilen 500 yatak kapasiteli hastaneyi hemen herkes soruyor. Bize e-mail atan ve karşılaştığımız bir çok okurumuz soruyor; “Yeni hastane için gelişme var mı?...”

*Evet, rehavetin bedeli ağır oldu. Ne yazık ki, tüm uyarılara rağmen normalleşmeyle vaka sayıları tırmanışa geçti. Geçmiş haftalarda açıklanan Kovid-19 risk haritasında mavi renk ile ‘En düşük iller’ kategorisinde bulanan Batman, vaka artışıyla ‘Sarı’ renge geçiş yaptı…

YENİ HASTANE BEKLENTİSİ
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, geçen yılın son ayları ile 2021’in ilk aylarında Batman’ın 500 yataklı yeni hastanesinin müjdesini vermişti.

Sağlık Bakanı Koca, gittiği bazı bölgelerin sağlık yatırımlarının ne aşamaya geldiğini, yatırım programındaki yeni sağlık yatırımlarını da masaya yatırmıştı.

Bakan Koca, geçen yıl geldiği Diyarbakır’da Batman’ın 500 yataklı hastanenin temelinin bu yıl atılacağını ve yeni hastanenin 2023 yılının sonunda bitirileceğini müjdeledi.

Bu sorunu aylardır takip edenlerden Milletvekili Ziver Özdemir ve AK Parti İl Başkanı avukat Akif Gür de bazı illere yapılacağı açıklanan yeni hastaneler arasında ilk temeli atılacak hastaneden birinin Batman’ın olacağını söylemişlerdi.

Sağlık yatırımlarının hızlanması konusunda Milletvekili Özdemir’in çabası inkar edilemez.

Defalarca görüştüğü Sağlık Bakanı Koca’ya ilk sorduğu ‘Batman’ın yeni hastanesiydi.

Özdemir’in yanı sıra İl Başkanı avukat Akif Gür’ün de bu konuda çaba gösterdiğine inanıyorum.

Bir o kadar da Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin’in bu yatırımın gerçekleşmesine yönelik çabası var…

ÖNÜMÜZDEKİ AYLAR İÇİN ÜMİTLENDİK
Kış mevsimini geride bıraktık.

Artık bahar.

Yılın orta aylarında bu yatırımın ihaleye çıkması her Batmanlının beklentisi.

Şu günlerde 500 yataklı hastaneyle ilgili ihale haberlerinin EKAP’a çıkmasını bekliyoruz.

Bu önemli yatırımın projesi de ödeneği de hazır.

Geçmişte kaybedilen bir zaman dilimiyle karşılaşılmaması için bu yatırımı takip etmenin tam zamanı.

Bu şehrin bu yatırıma ihtiyacı var.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre hasta yatak sayısı Türkiye ortalamasının gerisinde olan Batman, 810 yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile biraz normalleşmişti.

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne artık Araştırma görevlilerinden oluşacak uzman hekimler atanmalı.

Yeni Eğitim-Araştırma Hastanesi’nin kadrosu daha da güçlendirilmeli.

Geçen yılın son aylarında açılan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanı sıra bu şehir için çok önemli olan 500 yataklı hastanenin önümüzdeki haftalarda hiç değilse ihale ilanının EKAP’ta yayınlanmasını bekliyoruz.

Batman’ın Korona virüsü salgını döneminde bu önemli yatırıma ihtiyacı var…

**********

REHAVETİN BEDELİ...
Batman’da vaka sayısı artarak, 100 bin kişide 28.54’e ulaştı.

Ne yazık ki, bazı mekanlar, kongre ve toplantı gibi ortamlarda mesafenin hiçe sayıldığı manzaralar; günlük Kovid-19 tablosuna yansıdı.

Batman, Siirt, Muş Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Adnan Bayhan uyarıyor:
“Alınan tedbirlere, yapılan tüm denetim ve kurallara uyan vatandaşlarımıza rağmen ne yazık ki maviden sarıya geçtik. Herkes kurallara uysun. Daha kötüye gitmeyelim. Tekrar Mavi bölgeye dönüş yapalım…”

Duyarlı okurlarımızdan da gelen birkaç mesaj var.

Serenat Demir: “Belliydi, zaten insanlar normalleşmeyi ‘virüs bitti’ diye algıladılar. Bir çok yerde insanlar maskesiz gezmeye başladı, bir anda evler misafir ağırlamaya başladı.Bazı mekanlar yarı kapasite değil, kalabalık kapasiteli müşteri aldı. Böyle giderse Kırmızıya doğru gideceğiz. Çünkü sanırım o yasaklı günleri özledik gibi. Vakit kaybetmeden tekrar hızlı bir şekilde maviye dönüş yapmaktan başka şansımız yok.”

V.A: “Tüm uyarılara rağmen bazı mekanlarda insanlar dip dibe kalabalık ortamda oturuyor. Eskisi gibi dikkat etmek zorundayız.”

S.S: “Şehrin bazı güzergahları ile açılan mekanlarda maske takanların sayısı az. Bazı şehir içi dolmuşlar ayakta yolcu alıyor. Trafik ekiplerinin denetimleri arttırmasını istiyoruz.”

Kenan K: “Batman’a yapılması kararlaştırılan 500 yataklı hastane inşaatına başlanılmalı. Mevcut hastaneler kapasitesinin üzerinde çalışıyor. Zamanında randevu alamıyoruz. Özel hastanelere de gidemiyoruz. Bu nedenle 500 yataklı hastanenin temelinin bir an önce atılmasını bekliyoruz.”

Sağlıkla kalın…