*350 Yatak kapasiteli Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde randevu almakta zorlananlar bizi arıyor: “Sabah günün erken ışıklarıyla birlikte hastaneye geliyoruz. Uzun kuyruklar bizi bekliyor. Artık bu hastaneye alternatif olarak 500 yatak kapasiteli hastane projesini gerçekleştirmek gerek…’’

*Batman sağlık yatırımlarında yerinde sayıyor. Tam 3 yıldır gündemde olan yeni hastanenin yapımı gecikince haliyle yük Bölge Hastanesi ile özel hastaneler biniyor. AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin de öncelikli projelerinden birinin yeni hastaneyi hayata geçirmek olduğunu söylüyor.

SAĞLIKTA MANZARA

Kim ne derse desin, Batman’ın mevcut 350 yatak kapasiteli Bölge Devlet Hastanesi kapasitesinin üstünde hasta bakıyor.

Hastane yükü ağır mı ağır.

Yılda ortalama 2 buçuk milyonun üzerinde hastanın şifa aradığı bu hastane tabi caizse S.O.S. veriyor.

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde randevu almakta zorlananlar haklı olarak serzenişte bulunuyor;

‘’-Batman’ın daha büyük hastaneye ihtiyacı var. Neden Elazığ ve Şanlıurfa’ya 1050 yataklı hastaneler yapılıyor da neden Batman’ın 500 yatak kapasiteli hastanesiyle ilgili bir gelişme yok? Bu şehrin en büyük eksiklerinden biri de yeni hastanenin gecikmesidir. Her gün Bölge Devlet Hastanesi’nden bin bir zahmetle randevular alınıyor. Hastaların çoğu poliklinikler önünde saatlerce sırada bekliyor...’’

Gerçekten de Batman Bölge Devlet Hastanesi artık hasta yükünü kaldıramıyor.

HASTANE VE TIP FAKÜLTESİ

AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, yeni hastane için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini açıklıyor: ‘’Milletvekilimiz sayın Ziver Özdemir’le birlikte yakın bir tarihte Sağlık Bakanı ile yeniden görüşüp bu yatırımın hayata geçirilmesini isteyeceğiz. Yeni hastanenin yapılması demek Batman’da Tıp Fakültesi’nin altyapısını hazırlamak demektir. Üniversitemizin gelişebilmesine yönelik gerekli fakültelerin açılabilmesi konusunda da girişimlerimiz olacak…’’

İl Başkanı Güneştekin’in yeni hastane ile ilgili çabası var.

Güneştekin, temkinli konuşuyor:

 “-Sağlık Bakanlığından bir heyeti yakında Batman’a davet edeceğiz. Hastane için ayrılan şimdi ki yerin de içinde olacağı bazı yerlerde heyetin incelemelerde bulunup öyle karar vermesini istiyoruz. Heyet nereyi derse kesinlikle kimsenin bir itirazı olmayacak. Tek itirazımız hastane yapımının gecikmesi üzerine olacaktır. Artık yeni hastane için zaman kaybetmek istemiyoruz…’’

Batman, yeni hastaneye kilitlenmiş durumda.

Geçenlerde de AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Sağlık Bakanı’yla görüşüp Batman’ın yeni hastanesinin durumunu sormuştu.

Yeni Bakan da olumlu sinyal vermişti.

Umarız, Batman’ın bu hastane düşü; bir an önce gerçekleşir de herkes rahat bir nefes alır.

‘KÖY PAZARI’ PROJESİ

Batman Belediyesi, Alo Tevşo köy pazarı için hazırladığı projeyi hayata geçiriyor

Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, köy projesinin hayata geçirilmesi ile eski çarşı merkezindeki alış-veriş cazibesinin daha da artacağını söylüyor.

1. Cadde ile çevresindeki bazı esnaflarda bu çalışmanın hızlandırılmasını istiyor.

250’yi aşkın küçük esnaf ile köy ürünlerini getiren seyyar esnafı rahatlatacak projeye; Kalkınma Bakanlığı 5 Milyon TL’lik kredi vermiş..

Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, yakında bu projeye start vereceklerini belirtiyor.

‘Köy pazarı’ projesinde kararlı olan Başkanvekili Aksoy; ‘’Her şeyden önce bu projemiz bir başka güzellik kazandıracak köy pazarına’’ diyor.

‘Köy pazarı’ projesi daha önce de Bakanlık tarafından da uygun görülmüştü. Eğer bu proje örnek bir konseptle hayata geçirilirse; eski çarşı merkezine hayat verecek. Çünkü eski çarşı merkezinin de değişime ihtiyacı var.