*Korona virüsü salgınının ardından Batman’a yeni hastanenin ne kadar önemli bir gereksinim olduğunu bir kez daha gördük, görüyoruz…  Şu günlerde Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde yer yok. Özel hastaneler de belli kapasitede hasta alıyor. Haliyle salgına yakalananların çoğu evde tedavi oluyor…

*Korona salgını, bizi bir kez daha sağlık yatırımlarında ne kadar gerilediğimizi gözler önüne serdi. 1 Haziran’dan sonra normalleşme süreci başladı. Tedbirler gevşetildi. Ve ne yazık ki Batman, artık  bu salgınla boğuşur hale geldi. Hastanelerin durumu ortada. Manzara hiç de iç acıcı değil…

ÖNCELİKLİ YATIRIM HASTANE

Şu günlerde korona salgını etkisini gösterdiği şehirlerden biri de ne yazık ki Batman.

Hem ölümlü vaka sayısı arttı. Hem de salgına yakalananların sayısında artış var.

Ama resmi rakamlar olmayınca da bu sayılardan söz edebilmemiz mümkün değil.

Batman Bölge Devlet Hastanesi korona virüs salgınının merkeziydi ama şimdilerde o aylar öncesi alınan tedbirlerden söz etmek mümkün değil.

Korona salgını öncesinde Batman’ın 500 yatak kapasiteli hastanesinin bu yılın yatırım programına alınacağını duyurulunca herkes bu önemli habere sevinmişti.

Çünkü Batman’ın bu hastaneye ihtiyacı var.

Koca şehirde ne Araştırma İhtisas ne de Tıp Fakültesi var.

Devletin tek hastanesi konumunda ki 375 yataklı hastane de artık s.o.s. veriyor.

Özellikle korona salgınından sonra zaman zaman başarılı operasyonların yapıldığı o eski hastaneden artık söz edilemez oldu.

Hastaların kaldırıldığı Bölge Devlet Hastanesi’nde, ilk müdahalenin ardından hastaların çoğu evlerine gönderiliyor.

Özel hastanelerde de Korona’dan eskisi gibi hastaların tedavisi yapılmıyor.

Ortaya çıkan manzara artık yeni hastanenin bir an önce yapılması…

BATMANLILAR ‘HASTANEYİ’ SORUYOR

Günümüzde yer değişikliğinin hala konuşulduğu bu ‘Hastane’nin 5-6 yılda gerçekleşmemesi elbette vatandaşları kaygılandırıyor.

Lütfen artık bu yeni hastanenin ihale koşulları hazırlansın.

Çünkü Korona’nın hala etkisini gösterdiği bu şehirde yeni hastaneye şiddetle gereksimin var.

Elbette bu şehrin diğer yatırımlara da ihtiyacı var.

Örneğin; yeni eğitim yuvaları ve ulaşım yolları…  

Ancak öncelikli sorun 500 yataklı hastanenin ihale sürecinin hızlandırılmasıdır.

Bazı okurlarımız haklı olarak soruyor:

“5-6 Yıldır gündemde olan bu yeni hastanenin bu süreçte temeli atılmazsa ne zaman atılacak? Eğer programdaki hastane şu ana kadar tamamlanmış olsaydı, belki de evlerinde tedavi gören korona hastaların çoğu yeni hastanede şifa bulurdu. Bu nedenle ne olursa olsun, yeni hastanenin artık gecikmemesi gerekiyor. Batman’ın acil duyduğu yatırımlardan biri de 500 yataklı hastanedir. Bu hastane için artık gereken çalışma yapılsın…”

AĞUSTOS’TA İZMİR SEFERLERİ

Batman Hava limanında uzun bir sürenin ardından şimdi de Pegasus Havayolları, haftada üç gün direkt İzmir seferlerine başlıyor.

Geçte olsa Pagasus’un, Batman’dan seferlere başlayacak olması kuşkusuz iş dünyası ve Batmanlıları rahatlatacak.

Uzun bir süredir tren seferleri korona salgını nedeniyle durduruldu.

Hava yolları seferleri de bir süredir durmuştu.

1 Haziran’da normalleşeme süreci başlayınca haliyle halk otobüsleri de minibüslerde sosyal mesafe kuralları içinde seferler düzenlemeye başladı.

Batman’daki otobüs firmaları da kısıtlamanın kaldırılmasının ardından seferlere başlaması eski otogara hareketlilik getirmişti.

Şimdi de gözler Pegasus Havayollarının 5 Ağustos’ta başlayacağı Batman-İzmir direkt seferlerinde. Batman’ın bu seferlere ihtiyacı vardı. Keşke İzmir seferleri gibi Antalya’ya da Batmanlılar direkt seferler düzenleyebilseydi. İzmir gibi haftada üç gün Antalya seferlerinin düzenleyecek olması bu şehrin ulaşım sorununu bir nebze de olsa giderecektir.

Batman’ın hava ulaşımında bu seferlere ihtiyacı var.

Özetle; Batman’ın iki önemli sorunu var.

Birincisi öncelikle 500 yatalı Bölge Devlet Hastanesinin bu yıl temelinin atılması.

Diğeri de hava yolları ulaşımında Batman’ın yeni seferlere ihtiyacının olduğudur. Umarız, bu iki öncelikli sorun kısa sürede çözüm bulur…