*Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, Belediye’nin bir yıllık değerlendirme toplantısında, 500 yatak kapasiteli hastane ile ilgili son gelişmeye dikkat çekti. 500 Yataklı hastane, Batman’ın aciliyeti. Her şeyi hazır yeni hastaneye bu şehrin ne kadar ihtiyaç duyduğunu hatırlatmaya gerek yok…

*500 Yatak kapasiteli hastanenin en kısa sürede ihale edilmesine yönelik çalışmalar da son aşamada. Vali Hulusi Şahin ve Milletvekili Ziver Özdemir, bahar aylarında ihaleye çıkması beklenilen yeni hastane için oldukça umutlu mesajlar veriyor…

SAĞLIĞI RAHATLATACAK YATIRIM

Batman’ın 500 yataklı yeni hastanesiyle ilgili son gelişmeyi Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, açıkladı.

Yatay olarak planlanan yeni hastane binasının projesinin tamamlandığını, ödeneği ve arsası hazır olan hastanenin ihaleye çıkmasının an meselesi olduğunu belirtmiştik.

Önceki gün Belediye’nin bir yıllık değerlendirme toplantısını gerçekleştiren Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, hastanenin yakın bir tarihte ihaleye çıkacağına dikkat çekti.

Milletvekili Ziver Özdemir de Batman’ın sağlıktaki sorunlarını sürekli Bakan Fahri Koca'ya aktarıyor ve özellikle Batman’ın yeni hastanesinin ihale sürecini de hızlandıran isim.

Bu süreçte Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, yeni hastanenin yapılacağı Güney Çevre yoluna yakın bölgede kavşak ve yol güzergahlarını hazırladı.

Belediye, Ermi Mahallesi’ne komşu olacak o bölgenin yollarını programına aldı.

Vali Şahin’in önceki gün ki, değerlendirme toplantısında verdiği mesaj da, yeni hastanenin yakın bir tarihte ihaleye çıkacağını açıklıyordu.

Batman’ın yeni hastanesinin ihalesi de çok yakında gerçekleşecek gibi.

Bu önemli yatırımın ödeneği de hazır olduğu için 2023 yılının sonunda hastane tamamlanmış olacak.

ACİLİYETİMİZ YENİ HASTANE

Batman’ın öncellikli hedefi; yeni hastane.

Tabiri caizse bu şehrin aciliyeti, hastane.

Batman kent merkezindeki eski SSK hastanesi ve diğer poliklinikler ihtiyaca cevap vermiyor.

Eski sağlık kuruluşları her ne kadar yenilense bile günümüzün teknolojisine göre yetersiz.

Batman’da çok kısa bir sürede 500 yataklı hastane hayata geçirilmelidir.

Bu önemli yatırım için şu günlerde birçok temas ve girişimler oldu.

Bu yatırım tamamlandığında, Batman ‘Sağlık turizmine’ öncülük edecek.

Umarım yeni hastane çok yakın bir tarihte ihaleye çıkar ve bu kez çok uzamadan hastane ihalesi gerçekleştirilir.

EGİTİM VE ARAŞTIRMA’DA KADRO GÜÇLENDİRİLMELİ

Geçen yılın son aylarında açılan 810 Yatak kapasiteli Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kadrosunun da güçlendirilmesi kaçınılmazdır.

Hastaneye yeni uzmanların atanması konusunda da Milletvekili Ziver Özdemir, Bakan Koca’dan destek istedi.

Geçen hafta Bakan Koca’yı ziyaret eden Milletvekili Özdemir, Batman’ın çözüm bekleyen sağlık sorunlarını anlattı.

Her gün Batman’dan başka illere gönderilen hastalar var.

İşte bu nedenle Batman’ın 500 yataklı hastanesinin yapımının hızlandırılması isteniliyor.

Bu önemli yatırım için ilgili ve yetkililerle her görüşmemizde 500 yataklı hastane ile ilgili gelişmelerin olumlu devam etmesi bizleri de sevindiriyor.

Çünkü Batman, bu yatırımı hak eden bir şehir…

******

OKURLARDAN…

Geçen hafta tüm Batmanlıları üzen TPAO Kristal Park’taki yangın, bu şehirde yılları geçen eski petrolcüleri de derinden sarsmıştı.

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü ile eski yöneticilerden gelen birkaç mesajı size aktarmak istiyorum.

Fikret Yöndem (TPAO eski Bölge Müdürü): “TPAO Kristal Park’taki üzücü yangın olayından sonra yazınız yerinde. Aydınlatıcı, yol gösterici, topluma ve yöneticilere mesaj verici olarak gördüm. Başarılar diliyorum.”

F.Y: “TPAO’da eski yöneticilerimizin hepsiyle tanışma fırsatını bulmuştum. Çok idealist insanlardı. ‘Önce Devlet, Halk ve Şirket’ derlerdi. Mekanları cennet olsun. Batman Çağdaş’ın nostaljiye yönelik çalışmalarını da çok değerli buluyorum.”

Talat Atalay (TPAO eski Bölge Müdürü): “TPAO’daki yangın olayı sonrasında değerlendirmelerinizi okudum. Çok güzel ve gerçekleri vurgulamışsınız. Elinize sağlık. Batman Çağdaş’ı kutluyorum.”

Murat Adıyaman (Emekli Tuğgeneral): “Yayınlarınızla hatıralarını tazelediğiniz ağabeyimle ilgili haber kuşağınız için teşekkürlerimi sunuyor. Tüm Batman Çağdaş çalışanlarına sağlık ve esenlikler diliyorum.”