Yeni eğitim-öğretim sezonu başladı.

Ülke genelinde olduğu gibi Batman’da da binlerce öğrenci okulun yolunu tuttu.

Batman’da yaklaşık 171 Bin öğrenci ders başı yaptı.

Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim-öğretim sezonu öncesi okulları hazır hale getirdiğini belirtse de ne yazık ki kenar semtlerde bazı okulların hala istenilen düzeyde olmadığını görüyoruz.

Okullardaki tadilat bir kenara kent merkezindeki birçok okulun sınıf mevcutları ise 40’ın üzerinde…

Onlarca yatırıma rağmen Batman’daki derslik sayısı halen istenilen düzeyde değil.

Sıkıntıları şimdilik bir kenara bırakırsak, yaz tatili sonrası yeniden okullarıyla kavuşan minik öğrencilerin heyecanı ise görülmeye değerdi.

Sabah erken saatlerde okulların yolunu tutan öğrenciler coşkuluydu.

***

Hafta sonu ise Batman’daki kırtasiyelerde alışveriş yoğunluğu vardı.

Yüksek enflasyon nedeniyle hayat pahalılığının ciddi düzeyde arttığı bir dönemde kırtasiye malzemeleri de bu süreçten ne yazık ki nasibini aldı.

Uzun süredir kitaplar Bakanlık tarafından karşılanıyor. Bu manada ailelerin üzerinden büyük bir yük kalkmış ama öğretmenlerin ailelere gönderdiği ihtiyaç listeleri (çoğunluğu da defterlerden oluşuyor) ise dudak uçuklatıyor.

İlkokula giden bir öğrencinin çanta ve beslenme malzemeleri gibi ihtiyaçları hariç ortalama 40-500 TL’yi buluyor.

Bazı okul yöneticileri de listelere A4 kağıtı, tahta kalem ve okulların bazı ihtiyaçlarını da listelere eklemeyi bir görev biliyor her nedense.

Öğrencilerden aidat aldıkları yetmiyor olacak ki bir de öğrencilerin ihtiyaç listelerine girerek tepki topluyorlar.

Hele hele kayıt döneminde merkezi bazı okulların öğrenci velilerinden talep ettikleri 10-15 Bin TL’lik tutarlar da kabul edilebilir değil.

Velilerin çoğu şikayetleri resmi olarak yapmasa da sıkıntıları bizlere aktaranlar var.

Ekonominin böylesi ağır yük oluşturduğu bir süreçte okulları ticarethane gibi gören okul yöneticilerine de fırsat verilmemeli.

Eğitim-öğretim süresince kimi zaman fotoğraf çekimi, oyun grupları ve bazı aktivitelerle okulları eğitim yuvalarından çok ticarethane gibi gören bu yöneticilerin sayısı ne yazık ki artıyor.

Gelen birçok şikayeti ve sitemi önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde ortaya koyacağız.

Son olarak; yeni eğitim-öğretim yılının öğrenciler, öğretmenler ve ailelerce sorunsuz geçmesini diliyor, Batman’ın eğitimde iyi yere geldiği bir sezon temenni ediyorum.