*Her zaman söylüyoruz; Batman büyük yatırımlardan yeterince payını almamaktadır.
Sağlıkta, eğitimde ve birçok alanda Batman’ın coğrafi avantajlarına rağmen Türkiye ortalamasının altındaki standartlarda bulunması kabul edilemez.

*İluh deresinde sel taşkınlığının üzerinden 11 yıllık bir süre geçmesine rağmen hala dere kenarında yorgun binalarda oturan aileler var. İluh deresinde ıslaha yönelik proje bir türlü gerçekleşmedi… Sağlık, eğitim ve diğer alanda bu şehrin beklentileri var…

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR
20-30 Yılda bir sel felaketinin yaşandığı güzergahtır; İluh ve çevresi… Şehrin içinden geçen bu dereye köklü bir çözüm bulunamadı. Son dönemlerde şehrin bazı sorunlarına çözüm bulan Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, bu yıl 1-2 kilometrelik bölümünü ıslah etmeyi düşündüğü dere’de yeni projeye yönelik belirsizlik var.
Sadece dere kenarındaki hasarlı-yorgun binalar değil, dere kenarındaki 9 mahallede birçok eski yapı yıkılmayı bekliyor. O eski yerleşim birimine kentsel dönüşüm kaçınılmaz.
Eğitimdeki başarı düzeyimiz maalesef arzu edilen düzeyde değil. Son yıllarda Vali Ahmet Deniz’in, çabalarıyla eğitimin başarısızlığı ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Okul öncesi eğitim projesini son yıllarda oturtan Vali Deniz’i, birçok kesim takdir ediyor. Ancak eğitimde istenilen yerde değiliz.

BATMAN, SAĞLIKTA DAHA İYİ OLMALI
Sağlıkta doktor başta olmak üzere personel açığı ve yoğun bakım, hasta yatak kapasitesi sorunu başlıca sorunlarımız...
Yapımına yeniden başlanılsa da Kadın-Doğum ve Çocuk hastalıkları hastanesi inşaatı yarım kalmış, 500 yataklı hastane projesi ise henüz hayata geçirilmemiş.
Tarım arazilerini tehdit eden bir diğer unsur yapılaşmadır. Bölgenin en verimli tarım arazileri konutlaşmaya da açılmıştır.
Batman’ın turizm potansiyeli yeterince değerlendirilmezken, sağlık turizmi açısından da önemli projeler yarım kaldı.
Seksen yıllık garımız, yüksek hızlı tren projesinden de mahrum bırakılmıştır.
Gençlerimiz işsiz ve mutsuz… Gençlerin istihdamına yönelik yeni projeler yapılmalı. Uyuşturucu ve sigara kullanım yaşı giderek düşüyor. Spor alanları yetersiz. Sosyal ve kültürel etkinlikler yok denecek kadar az.

BEYİN GÖÇÜ ÖNLENMELİ
Şehirde ‘beyin göçü’ bir hayli fazla... Üniversite okumak için başka şehirlere, başka ülkelere giden başarılı gençlerimiz geri dönmüyor. Dönenler de iş bulmakta ve kendilerini geliştirmekte zorlanıyor.
Bu şehre karşı bir aidiyet duygusu gelişmemiş. Büyükleri yıllar önce bile gelse hala kendisini geldiğini şehirle tanımlayanlar var.
Batman’ın Bölge Devlet Hastanesi çok yetersiz. Yer tahsisi yapılmasına rağmen 500 yatak kapasiteli yeni hastanenin yapım ihalesi gerçekleşmedi.
Batman’ın gerçekten büyük bir hastaneye ihtiyacı var. Bir de Batman Üniversitesi’nin olmazsa olmazı olan Tıp Fakültesi’ne de bu şehrin gereksinimi olduğunu herkes biliyor… Yine hızla gelişen Batman’ın gündemindeki projesi hazır Kuzey çevre yolu ihalesi de uzamamalı…
Bunlar gibi alt alta yazabileceğimiz bir yığın sorun. Daha fazlasını yazıp hem okurlarımızı hem sizleri sıkmak istemiyoruz…

TERCİH SİZLERİN…
Gerek iktidar gerekse de muhalefetteki Milletvekillerinin, bu şehrin sorunlarının çözümünde üzerlerine düşeni yapmalılar.
Sizler Batmanlıların oylarıyla ‘milletvekili’ seçildiniz.
Milletvekili seçilmenin onurunu taşırken, bu onurun Batman’la hizmetle taçlanacağını unutmayın.
Batman’ın birikmiş ve adeta kangren olmuş sorunlarına el atın.
Özellikle iktidarın tek vekili konumundaki Ziver Özdemir’den beklentiler büyük... Yeni dönemde işi hiç de kolay olmayacak. Ancak yeni sistemle de birçok soruna çözüm getireceğinin de beklentisi var.
Batman’a hizmet edin, sorunları çözün.
Bir daha aday olup seçmene gittiğinizde, kimse size bir şey sormadan, herkes sizi bağrına bassın...
Yok, “Biz Batman’ın değil, bizi aday gösterenlerin vekiliyiz” derseniz, milletvekilliği bittiğinde Batman’da değil Ankara’da yaşamak zorunda kalırsınız.
Tercih sizin...
Milletvekili seçilmeniz dolayısıyla kutluyor, Batman adına güzel çalışmaları yapmanız dileğiyle...