*Genelde Batman’ın aksayan yatırımlarını işliyoruz. Bu şehrin çok daha iyi yerde olması için de hemen hemen her gün ilgili ve yetkilileri uyarıyoruz. Batman’ın yeni hastanesinin bugüne kadar gerçekleşmemesinin de büyük bir eksiklik olduğunu söylüyoruz...

*Beşiri ilçesinde bir zamanlar renkli bir kültür vardı. Sanatçı, sanatkar ve de farklı bir kültürün geçtiği o Beşiri şimdilerde çok ama çok geride kaldı. Şu günlerde Avrupa’dan gelen gurbetçiler toprak özlemi ile yanıp tutuşuyor: “Keşke toprağımızdan ayrılmasaydık” diyor.

YATIRIMLARDAN YARARLANAMAYAN ŞEHİR

Evet, Batman özellikle sağlık yönünden çok ama çok geriledi.

400 ya da 500 Yatak kapasiteli yeni hastanenin şimdiye kadar kesinleşmesi gerekiyordu.

Uzun süredir bu şehrin yeni sağlık yatırımına gereksinim duyduğunu söylüyoruz.

Yaklaşık 10 aydır Batman’da görev yapan Vali Hulusi Şahin, bu konuda defalarca girişimlerde bulundu.

Milletvekili Ziver Özdemir de bu meseleyi Ankara’ya taşıdı.

AK Parti İl Başkanı avukat Akif Gür de bu sorunu çözmek için çalışma yaptıkları yönünde defalarca meseleyi gündemde tuttu.

Ancak ne yazık ki, bu yatırım orta yerde çözümsüz bir şekilde duruyor.

Belki bu önemli yatırım tasarruf tedbirlerine takıldı. Fakat projesi ve yeri hazır olan bu önemli yatırımın takipçisi olmak gerekiyor.

Aslında sağlık sektöründe kaybeden sadece sağlık kuruluşları değil, aynı zamanda Batman oluyor. Çünkü hasta buradan başka illere gitmek zorunda kalıyor.

Ne yazık ki bu şehrin çok acil yatırım ve ihtiyaçları çözülemiyor.

Tıpkı Tıp Fakültesi ve Araştırma İhtisas Hastanesi gibi.

Bu şehir yeni hastane sorununu tam 5 yıldır aşamıyor.

Bu şehirde en önce aşılması gereken nokta da bu yatırımın artık bir an önce hayata geçirilmesidir.

Bu sağlık yatırımı hayata geçirildiğinde şehir sağlıkta ciddi bir nefes alacaktır…

MEMLEKET ÖZLEMİ

Batman’ın Beşiri ilçesi bir zamanlar örnek yerleşim yeriydi.

Sanatkarı, Sanatçısı ve Reşkotan Ovasındaki renkli topluluk Ezidi’lerin çoğu şimdilerde Almanya’da.

Yıllık izinlerini geçirmek için şu günlerde geldikleri topraklarında nefes alan gurbetçiler bir hayli mutlu.

Batman Çağdaş’ın dün ki manşetinde dikkat çekici bir haber vardı.

Kanser hastası 81 yaşındaki Arap Taylan, eşi Hazna Taylan’la akrabalarıyla 41 yıl aradan sonra hasret gidermişlerdi.

Beşiri’de yeni cezaevi yolu üzerindeki Akko Özel ise ilçede kalan eski simalardah. Üç defa Almanya’ya gittiği halde topraklarına dönüş yapan Akko Özel’in mesajı dikkat çekici:

“80’li Yılların başında iki defa Almanya’ya gittim ama oradaki koşullara uyum sağlayamadım. Köyümü bırakamazdım. Yıllar öncesinde iyi kazanıyordum. Tekrar Beşiri’ye döndüm. Altı çocuğum şimdi Almanya’da. Fakat eşimle birlikte toprağımda mutluyum. Ben de diğer arkadaşlarım gibi oraya yerleşebilirdim. Fakat babam ve dedemin olduğu yeri terk etmek işime gelmedi...”

Yaklaşık bir aydır Beşiri’nin Taharri köyündeki akrabalarına konuk olan 81 yaşındaki Arap Taylan, amansız hastalık kanseri, köyde yendiğini söylüyor ve ekliyor:

“Almanya’da gitmediğim doktor kalmadı. Tedavi gördüm, iyileşmedim ama neredeyse bir aydır geldiğim köyüm bana ilaç gibi geldi. 41 yıl sonra buluştuğum toprağım bana yeniden hayat verdi. Kanseri yendim sayılır. Böyle giderse, buraya yerleşmeyi düşünüyorum.”

Yıllık izinlerini memleketinde geçirmek için Batman’ın otellerinde konaklayan o renkli topluluğun yüzü gülüyor kısacası… Beşiri ilçesinde hükümet konağı ile bazı resmi kurumlarda şu günlerde koşuşturan  gurbetçilerin duyguları bambaşka.

Kalın sağlıcakla…