** Beşiri-Örmegöze köyündeki Şeyh Zilan türbesi, hafta sonu Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi bekliyor. Konuklara 5 bin civarında çadır kurulduğunu belirten şeyh Selman Bağdu: “Süreçle birlikte son yıllarda ziyaretçi sayısında büyük artış oldu” dedi.

HER BÖLGEDEN ZİYARETÇİ
Her yılın 30-31 Mayıs tarihlerinde yapılan şeyh Zilan’ı anma ve aş dökme etkinliğinin yapıldığı Beşiri-Örmegöze köyündeki türbede hazırlıklar tamamlandı. Hafta sonu 40 bini aşkın ziyaretçinin gelmesini bekledikleri türbede her il ve ilçeden gelecek konuklara birer çadır kurulduğunu belirten şeyh Selman Bağdu: “Karabük, Çorum, Ankara, Rize, Konya, Samsun, Bursa, İstanbul, Tekirdağ, Ordu, Adana ve ilçelerinden gelecek ziyaretçiler için öncelikle çadır kuruldu. Konuklarımızın rahat edeceği türbe çevresinde işportacılardan sağlık ekibine kadar her türlü önlem alındı” diye konuştu.


İLAHİ YARIŞMALARI YAPILACAK
Türkiye’nin dört bir yanından bu yıl ziyaretçi beklediklerini ifade eden Bağdu, şöyle devam etti: “Süreçle birlikte türbede ziyaretçi sayısında da artış oldu. Cumartesi 13.30’da başlayacak etkinliğimiz yer sofrası yemeğiyle son bulacak. Ayrıca Tekirdağ, Lüleburgaz ve İstanbul illerinin grupları arasında ilahi yarışması yapılacak. Türbeye granit mermerden giydirme yapıldı. Ulusoy peyzaj firması 35 günde 45 günlük ekiple çalışmayı tamamladı. Konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamaya hazırız.”

Editör: TE Bilişim