Yaş günlerini severim duygulandırır beni. Her yaşla birlikte insanların biraz daha olgunlaştıklarını hayata daha pozitif bir enerjiyle baktıklarını düşünürüm. Bu açıdan bakınca bir toplumda bireyleri ülkede olup bitenlerden, kendi yöremizdeki gelişmelerden hatta dünyadan haberlerle beslemek görevini üstlenen gazetelerin giderek, kökleşerek yıllanması da benim için hep bir umut kaynağıdır. Hele bu gazeteler halka dönük haberciliğin lokomotifliğini üstlenen yerel gazetelerse. Açık söylemek gerekirse övgü içeren bu cümle elbette günümüzde sağa sola savrulup kes yapıştır gazeteciliğine soyunan kimi gazeteleri kapsamıyor.

Arif Arslan’la telefonla konuşurken “35’ine bastık bu hafta Turgay Abi” sözünü işitince yoğun emekle kotarılan Batman Çağdaş için bir şeyler karalamak geldi içimden. Batman’a gittiğimde gazetenin tesislerini gezmiş, çalışan arkadaşlarla ayaküstü de olsa sohbet etme olanağını bulmuştum. Batman Halkının sesini duyuran, özgün haberleriyle zaman zaman yaygın basını da kıskandıran bu gazeteye uzun bir ömür diliyorum. Yerel basının genel olarak medyanın günümüzde yaşanan güçlüklerden en çok etkilenen kesim olduğunu söylemem gerekiyor. Evrensel ölçütlerde gazetecilik yapmak isteyen her gazetenin, her yazarın, çizerin de etkilendiği gibi. Ama gazetecilik öyle bir meslektir ki gazeteciler her koşulda haberi üretmek, yansız doğru haberi okurla paylaşmak için çaba göstermekten asla geri durmazlar. Basın tarihimiz de bunun tanığıdır. Nice baskılar, sansürler, sıkıyönetimler, olağanüstü haller geçirmiş bu ülkede hala zaman zaman batıyı bile kıskandıracak düzeyde gazetecilik yapılabilmektedir. Onun için her zaman söylediğimiz gibi gazetecilik onurlu bir meslektir. Mesleğimizle her zaman gurur duymalıyız ve de her koşulda gerçek gazetecilerle dayanışma içinde olmalıyız. Kamuoyunun haber alma, doğruları öğrenme, bilgilenme hakkı demek olan basın özgürlüğü için bıkıp usanmadan çaba göstermeliyiz.

Batman Çağdaş’ın 35. yaşını kutluyorum. İnanıyorum ki Batman Çağdaş meslek ilkeleriyle daha uzun yıllar dimdik ayakta olacaktır. Batman Çağdaş’ı okurlarla buluşturan basın emekçilerini kucaklıyorum. Yolunuz açık olsun…

Editör: TE Bilişim