BATMAN ÇAĞDAŞ’TAN KOPMADILAR
Abdurrahman Erin: “1987 yılıydı, hem ilkokula gidiyordum hem de boş zamanını geçirmek için gazete dağıtım işini yapardım. 1990 Yılı öncesinde Batman Çağdaş'ın günlük tirajı 800 civarındaydı. Bin adede yakındı. Tabii o zamanlar internet gazeteciliği yoktu. Herkes mutlaka bir gazete alırdı. Eski çarşı merkezine çıktığımızda esnaf, kahve ve diğer işyerleri abonemizdi. Mutlaka her esnafın masasında bir gazete olurdu. Neredeyse 36 yıldır Batman Çağdaş’tayım. Teknoloji geliştikçe de artık gazeteler de internet haberciliği yaygınlaştı. Elbette sosyal medyaya yetişmek zor. Ancak internet gazeteciliği de yaygınlaşıyor. Tabii ki eski günlere özlem duyuyoruz. Şimdi ki imkanlar ile yıllar öncesinde gazetecilik arasında uçurum var. Bazen eski günleri aramıyoruz değil. O zamanlar, bu meslek özveriyle yapılırdı. Eski teknolojiyle gazeteciliği uzun yıllar sürdürmek güçtü. Gazetemiz Çağdaş dünden bugüne hep gelişerek, okurlarına hizmet vermeye devam ediyor."

Reşat Yiğiz: “23 Yıldır Batman Çağdaş'tayım. 1998 Yılında Ankara'dan Batman'a geldim. Başkente de gazetecilik yapıyordum ama mesleğimi artık memleketimde sürdürmeye karar verdim. O gün bugündür Batman'da başladığım gazetecilik serüvenim Çağdaş'ta bitmek bilmedi. İyi ki de Batman'ın ilk günlük Gazetesi’nde bu işe başladım. Daha çok sahada görev yapıyoruz. Eski gazetecilikte teknoloji bu denli gelişkin değildi. Son yıllarda internet gazeteciliği öyle bir yaygınlaştı ki yerel medya da buna ayak uydurmak zorunda kaldı. Batman Çağdaş'ta görev yaptığım süre için de gitmediğim ve görmediğim Batman'ın ilçe, belde, köy ve mezra kalmadı. İşimiz gereği de halk arasında dolaşmak zorundayız. Gazetenin güzel bir yayın politikası var. O da Batman ve ilçeleri dışında haberlere yer verilmemesidir. ‘Yaşam yerelden başlar’ sloganıyla Batman'ın genel sorunlarına sütunlarını açan Çağdaş'ın yeni yayın dönemini kutluyorum. Gazete emekçilerine teşekkür ediyorum."

Abdullah Türeli : “1990'lı Yıllardan sonra askerlik dönüşü yerel medya ilgimi çekmişti. 20 Yılı aşkın süredir görev yaptığım Çağdaş, aynı zamanda petrol şehrinin belleğidir. Batman'ın tarihi 70 yılı kapsıyor. Bunun yarısından fazlasına tanıklık yapan Batman'ın saygın gazetesinde görev yapmaktan mutluyuz. Yıllardır yayınını istikrarlı bir şekilde devam ettiren Batman Çağdaş'ın, Türkiye'nin saygın basın kuruluşlarından aldığı 90'a yakın ödülle bu yayın organının petrol şehrinin tanıtımında ne kadar önemli olduğunun bir kanıtı olsa gerek. Batman'da yurttaş gazeteciliği başlatan ilk gazete de Batman Çağdaş'tır. Gazeteyi bugünlere taşıyan ve aramızda olmayan eski ağabeylerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Batman Çağdaş'a nice 37’inci yıllar diliyorum. Batman Çağdaş'ın duyarlı okurları, petrol şehrinin sorunlarının çözümünde üzerine düşeni yapan Çağdaş'a gönderdikleri mesajlardan okumak mümkün. Çağdaş’a nice yıllar diliyorum.”

Editör: TE Bilişim