*Batman’da 2019’un son saatlerinde 8 bebek gözlerini dünyaya açtı. 2020’nin ilk dakikalarında ise 3 bebek dünyaya geldi. Suriyeli sığınmacı Nur Kasım, ilk çocuğunu Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde dünyaya getirdi.

 “HOŞ GELDİN YEĞENİM” ÇİÇEĞİ
Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 2019’un son saatlerinde 4’ü erkek, dördü de kız olmak üzere toplam 8 bebek dünyaya gözünü açtı. Geçen yılın son saatlerinde dünyaya gelen bebeklere, bazı ziyaretçiler armağanlarda bulundu. Filiz-Şerif Oral çiftinin 2’nci çocukları olan erkek çocuğa henüz isim verilmezken, Hacı Oral “Hoş geldin yeğenim. Hacı amcan’ yazılı çiçekle hastaneye gelmesi dikkat çekti.


3’ÜNCÜ ERKEK ÇOCUĞU OLDU
Batman’da oturan Selma Soğuksu, Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 3’üncü erkek bebeğini dünyaya getirdiği saatlerde 2020’ye 2 saat kalmıştı. 3 Kilo 200 gram ağırlığında nur topu gibi bebek dünyaya getiren Selma Soğuksu: “İki erkek çocuk vardı. Şimdi de üçüncü erkek çocuğumu dünyaya getirdiğim için çok mutluyum. 2020 yılına girerken çocuğuma sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyorum” dedi.


SURİYELİ NUR KASIM’IN İLK ÇOCUĞU
Suriye’deki iç savaştan kaçıp 8 yıldır Batman’a yerleşen Suriyeli Nur Kasım, ilk çocuğunu dünyaya getirmenin sevincini yaşadığını söyledi. Suriyeli eşi Vahap Vahmeddin’in elektrik ustası olduğunu belirten Nur Kasım, şunları kaydetti: “Kamışlı’dan buraya geldik. İlk çocuğum oldu. 2.5 Kilo ağırlığında oldukça sağlıklı olan erkek çocuğuma Halil adını verdik. Bize hastanede çok iyi baktılar.”

 

2020’NİN İLK BEBEKLERİ
Batman’da 2020’nin ilk bebekleri 00.20’den sonra Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde dünyaya geldi. 2’si Erkek ve 1’i kız olmak üzere toplam 3 erkek bebeğin gözlerini açtığı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görevli doktor ve hemşireler, bir an olsun doğum yapan annelerin yanlarından ayrılmamaları dikkat çekti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim