**Beşiktaş Belediyesi Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda Batmanlı sanatçı Yusuf Akyol’un ‘Yeryüzünün Rengi’ adlı sergisi 30 Haziran’da sanatseverler ile üçüncü kez buluşuyor.

DİKKAT ÇEKEN ESERLER
Ahmed Kutlu’nun katkıları ve tasarımının ise Duygu Akyol’a ait olduğu “Yeryüzünün Rengi” adlı çalışması 30 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında, Beşiktaş Belediyesi Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda sanatseverler ile buluşacak. Akyol ile Kutlu’nun çalışmalarının öznesini evren, mitoslar, yaratılış, oluşum ve dönüşüm süreçleri oluşturmakta. Çalışmalarında ana malzeme katran ile birlikte plastik, poliüretan, tahta, taş vb. çoğu dönüştürülebilir malzemelerin yanında ateşi kullanan Akyol’un çalışmaları kaotik, distopik ve karanlık tablolardan oluşuyor.

“HER ŞEYİN BAŞLADIĞI NOKTA…”
Batmanlı sanatçı Akyol, çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi; “Karanlığı tanımadan, korkuyu bilmeden deha yücelmez. Karanlıkla tanışmayan zekâ körelir. Korku çok ayırıcı bir duygu. Benim çalışmalarım bu korku biçiminin, günümüz dünyasının mevcut konjonktürüne karşı duyduğum derin korkunun bir yansıması. Bu durumun bir sergiye, bir umut kapısına dönüşmüş hali Yeryüzünün Rengi” diye tanımlıyor ve devam ediyor. Tek bir hareket ile günümüz dünyasının manzarasını yaptığımızı söyleyebiliriz. Ortaya koyduğumuz bu manzara bir ‘son’u imler. Karanlık, kaotik ve biçimsizdir, fakat aynı anda bu karanlık kaotik yeryüzünden zamana ve mekâna ait olmayan kuvvetlerin doğduğunu görürsünüz. Bu anlamda çalışmalarımız bir yıkımı gösterirken, yeryüzünü yeniden kuran değerleri de anlatır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim