**Hasankeyf Kaymakamlığı ile Halk Eğitim Merkezi’nin ilçe girişinde açtığı el sanatları kursu ve teşhir salonu, yerli ve yabancı konukların ilk adresi olacak. Kaymakam Temel Ayca, istihdama yönelik teşhir salonunda Hasankeyfli kadın kursiyerlerin ürünlerinin sergileneceğini söyledi.
KADINLARA İSTİMDAM ALANI
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki el sanatları kursunda ürettikleri ürünleri bundan böyle teşhir salonunda görücüye çıkaracak olan Hasankeyfli kadınlara bir de istihdam alanı açıldı. Kaymakam Temel Ayca, Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ve HEM Müdürü Edip Altun’un, Hasankeyf  girişinde açılışını yaptığı Halk Eğitim Merkezi el sanatları kursu ve teşhir salonunda tarihi ilçeye yönelik el işi ve ve diğer ürünler göz kamaştırdı. Kadınlara yeni bir istihdam alanının oluşturduğunu belirten Kaymakam Ayca; “İlçemize gelecek konuklara Hasankeyf’e yönelik tüm el işi ve diğer ürünleri bulunduracak stantlar oluşacak. Ayrıca yemek stantlarını da yakın bir sürede açmayı hedefliyoruz” dedi.



ÜRETTİKLERİYLE KAZANACAKLAR
İlçe yöneticileriyle açılışını gerçekleşkirdikleri el sanatları kursu ve teşhir salonunun genç kızlara istihdam alanını oluşturacağını ifade eden Kaymakam Ayca, şöyle devam etti; “Hasankeyf’e her yıl sayısız turist geliyor. Yerli ve yabancı konuklarımıza el işi ve diğer ürünlerini sergileyecek teşhir salonumuzu hizmete açtık. Genç kızlarımız ürettikleriyle hem kazanacaklar hem de ailelerine maddi katkıda bulunacak. Seyir alanı bitişiğindeki teşhir mağazaya, konuklarımızın ilgi göstereceğine inanıyorum.” Bu arada teşhir salonunun açılmasıyla birlikte ürünlerini stantlarda bulunduracaklarını belirten kadın kursiyerler; “Bize bu imkanı sağlayan Kaymakam sayın Temel Ayca’ya teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim