**Ahilik haftası öncesinde küçük esnafın sahiplenmesini isteyen Esnaf ve Odalar Birliği Başkanı Talat Kara; “Bir yılı aşkındır esnafımız zor durumda. Gün artık yerli markalarımıza sahip çıkma günüdür” dedi.
KARA’DAN ESNAFA MORAL
23-28 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Ahilik haftası öncesinde esnafa moral ziyareti düzenleyen Esnaf ve Odalar Birliği Başkanı Talat Kara, alış-verişlerin yerli markalardan yapılmasını istedi. Geçen yıldan bu yana esnafın zor günler geçirdiğini ifade eden Başkan Kara; “Mahalle bakkalımız, maalesef ulusal marketler yüzünden kepenk indiriyor. Market mağaza zincirleri ne hikmetse bu süreci fırsat bilip neredeyse Batman’ın her sokak başında birer ikişer şube açıyor. Bu da bizi tedirgin ediyor” diye konuştu.
“ÇAĞRIMIZ HERKESE”
Kara, sözlerini şöyle sürdürdü; “Batmanlıyım diyen herkese çağrımız var, lütfen ama Batman’ın yerli markası ve yerli marketlerden alış veriş yapın. Bu bu marketler zincirinin zerre kadar Batman’a bir yararı yok. Bir markette iki kişiyi çalıştırıyor. Batman halkını sömürüyor. Bu marketler günde yaklaşık 400 bin TL TL’yi sünger gibi çekiyor. Kesinlikle bu marketler ucuz değil, gramajından eksiltiyorlar. Bunun için yerli marketlerden alış-verişi yapalım. Esnaflarımızın işlerinin yeniden canlanmasını diliyoruz. Emek ve alınteri ile yoğrulan işyerlerinin işyerlerinin kapanmaması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”

Editör: TE Bilişim