Dile kolay tam 37 yıl olmuş Batman Çağdaş gazetesi yayın hayatına başlayalı.

2 Mart 1984’te bugün adı Gülistan Caddesi olan Eski Tekel Caddesinde yayına başlayan Batman Çağdaş gazetesi, adı gibi yeniliklerin öncüsü oldu.

Eskiden gazetelerin yazıları elde harfler tek tek dizilirken, Çağdaş kısa sürede daktilo gibi dizginin daha hızlı yapıldığı entertip dizgiye geçti.

Haftada iki gün çıkan Çağdaş, Batman’ın ilk günlük gazetesi oldu.

Çağdaş; zamana, çağa ayak uydurdu. 90’lı yıllarda ofset baskıya geçti.

Ardından online yayın ve internetle buluşma. Daha sonra ise sosyal medyada aktif olarak Batman’ın sesini yurdun dört bir yanına ve dünyaya duyurma dönemi.

Ve elbette Türkiye’de almadık ödül bırakmayan Çağdaş’ın ödüllü haberlerinin de hakkını teslim etmek gerek.

Enver, Nedim ve Arif Arslan kardeşlerin yaktığı meşale bugün Arif Arslan ile birlikte yeni kuşak Barış ve Yunus Arslan’ın gayretleriyle yürüyor. Uzun yıllardan bu yana Çağdaş’a emek sarf eden Abdurrahman Erin, Reşat Yiğiz ve Mereto yazarını da anmamak haksızlık olur.

Öğrencilik yıllarında yazı yazdığım ve o günden bu yana gönül bağımızın hiç kopmadığı Çağdaş ailesinin bir ferdi olmaktan mutluluk duydum. Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal’dan, Çağdaş Yazarı olarak Yılın gazetecisi ödülünü almam da hiç unutamayacağım bir anı olarak zihnimde hep kalacak.

Çağdaş gazetesinin yayıncılıkta 37. Onur yılını tebrik ederim.

Darısı, kırkıncı ve ellinci yıllara…

Editör: TE Bilişim