**350 yatak kapasiteli Batman Bölge Devlet hastanesi, yeni ünitelerle güçlendi. Böbrek taş kırma, röntgen, tomografi ve göz tomografi cihazının kurulmasıyla Bölge Devlet hastanesine hasta sayısında ciddi artış oldu.
YENİ ÜNİTELERLE GÜÇLENDİ
Batman’ın 350 yatak kapasiteli Bölge Devlet hastanesi, yeni üniteleriyle kent merkezinin yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki hastaların yoğun müracaatıyla karşılaştı. Geçen yıl hastaneye alınan böbrek taş kırma cihazı, acil servise ikinci dijital röntgen, ikinci bilgisayar tomografi cihazının yanı sıra göz tomografisinin de kurulduğunu anımsatan hastane yöneticisi Op. Dr. Adnan Tuna; “Yoğun bakım yatak sayısı 13’ten 37’ye çıkarıldı. 6 yataklı talesemi servisi kuruldu. Onkoloji polikliniği, onkoloji servisi ve kemoterapi ünitesi de hastanemize kazandırıldı. Cerrahi ortopedi olarak ameliyathanede endoskopik ve artroskopik cerrahi girişimlerde hastanemizde yapılmaya başlanıldı” dedi.
UZMANLAR 24 SAAT NÖBETTE
Acil serviste kardiyoliji, ortopedi, genel cerrahi ve anestezi branşlarında uzman hekimlerin 24 saat süreyle nöbet tuttuğunu da ifade eden Op. Dr Tuna, şöyle devam etti; “Hastanemizin psikiyatri servisinde hasta moral ve motivasyon artırıcı etkinlikler yapılıyor. Ayrıca hastanemizde fueoil sıvı yakıtından doğalgaz sistemine geçildi. Engellilere yönelik WC lavabolar tamamen yenilendi. Koridor ve servislerimiz boyandı. Acil servis giriş kapısı yeniden düzenlendi. Yağmur suyu ve sel suları için yeni drenaj sistemi kuruldu. Hastane bahçesindeki ağaçlar için damla sulama sistemi yapıldı. Hasta güvenliği için hastane bina içi, bina dışı kamera sistemleri güçlendirildi. Bir de bahçe de yeni çöp toplama yeri kuruldu.”

Editör: TE Bilişim