2002 Yılından beri Batman eğitiminde faaliyetlerini sürdüren Sınav, yeni eğitim sezonunda da iddialı. Batman Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Acar; “Pandemi nedeniyle tüm sektörlerde olduğu gibi zorlu süreç yaşadık. Yeni dönemde pandeminin etkisini silmek istiyoruz. Ancak yine de eğitimde her fırsatı iyi değerlendirdik. Özellikle Sınav TV ile uzaktan eğitime başlayan ilk kurumlardan olduk” dedi.

Yeni eğitim sezonuna hazır olduklarını da kaydeden Acar; “19 Yıllık tecrübemizi Sınav Koleji’ne yansıttık. Öğrencilerimize ve velilerimize verdiğimiz güvenle zorlu süreçte iyi sonuçlar elde ettik. Akademik başarı ile birlikte öğrencilerimizin yabancı dil ve sanatsal yönlerinin gelişmesine büyük önem veriyoruz” diyor.

130 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR
2002 Yılında Batman’da ‘Sınav Dergisi Dershanesi’ olarak faaliyetlerine başlayan ardın Temel Lise ve Kurs Merkezleri ile yoluna devam eden Batman Sınav, artık ‘kolej’le adından söz ettiriyor. İki yıl önce Batman Havalimanı kavşağında eğitim yatırımlarına tahsis edilen alanda anaokul, ilkokul ve lise bölümlerinin yer aldığı kolej, zorlu pandemi sürecini de sorunsuz atlatan eğitim kurumlarından oldu. Batman Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Acar, kentte ‘Okulum Temiz’ belgesini alan ilk eğitim kurumu olduklarını belirterek, kolejin faaliyetleri hakkında Çağdaş’a açıklamalarda bulundu. Batman ve Kozluk Kolejlerinin yanı sıra Sınav Kurs ile birlikte 130 kişiye istihdam sağlandığını kaydeden Acar; “Zorlu şartlara rağmen tecrübeli kadromuzu koruduk ve eğitim kalitemizden taviz vermedik” diyor.

“HER FIRSATI DEĞERLENDİRDİK”
Pandeminin zorlu şartlarına rağmen eğitimde her fırsatı değerlendirdiklerini ifade eden Acar, şöyle devam etti; “Geçen yıl okulların kapanmasıyla ilgili 13 Mart’ta karar çıktı. Biz ise Sınav TV aracılığıyla 15 Mart’ta eğitime başladık. Elbette yüz yüze eğitimden yanayız. Okulların açık tutulan bölümünde de her fırsatı değerlendiren bir kurum olduk. Öğrenci ve velilerimize verdiğimiz güvenle iyi sonuçlar elde ettik. Yeni dönemde planlarımızı yüz yüze eğitime göre yaptık. Ancak olası bir uzaktan eğitim kararına hazır bir kurumuz.”

ÇİFT DİLLİ EĞİTİM
Sınav Koleji’nde ‘dil’ eğitiminin ön planda tutulduğunu ifade eden Acar; “Anaokulu ve ilkokulda Türkçe ve İngilizce eğitim modeli kullanıyoruz. Ortaokul ve lisede öğrencilerimize ikinci bir dil olarak Almanca eğitimi veriliyor. Öğrencilerimiz ayrıca LGS ve YKS’da da iyi sonuçlar elde etti. Akademik başarıyla birlikte öğrencilerimizin dil ve sanatsal yönlerinin gelişimine büyük önem veriyoruz. Hareket noktamız eğitimde kalite. Toplamda 8 bin metre karelik kapalı alanımız var. 50 Dersliğimizin yanı sıra atölyeler, laboratuarlar, spor salonlarımız, bale, jimnastik, müzik atölyeleri, yüzme havuzu ve diğer kullanım alanlarıyla birlikte öğrencilerimize bir yaşam alanı sunuyoruz.”

KURS MERKEZİNİN KAPASİTESİ ARTIRILDI
2006 Yılından beri Sınav Kurs olarak da faaliyetlerinin sürdüğüne dikkat çeken Batman Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Acar, şöyle devam etti; “Batman Valiliği karşısındaki güzergahta bulunan Kurs Merkezimizin kapasitesini arttırdık. Daha önce binanın alt bölümünde Dicle EPSAŞ kalıyordu, onların da binadan ayrılmasıyla Kurs Merkezimizin kapasitesini büyüttük. Sınav, yayıncılıkta da iddialı bir marka. Kurs Merkezimizden yüzlerce öğrencimiz yararlanıyor. Yeni dönemde de sıkı çalışma programlarıyla öğrencilerimizi istedikleri üniversitelere uğurlamanın sevincini yaşamak istiyoruz.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim