** 2006 Yılında kentte hizmet veren Özel Batman Yaşam Hastanesi, 10. Yılına sade bir etkinlikle girdi. Hastanede Batmanlı gazetecilerle pasta kesen Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinç: “2016 Yılında ek bina inşa etmeyi hedefliyoruz. Bu yatırımla yatak kapasitemiz 150’ye çıkacak” dedi.

 

YAŞAM, 10 YAŞINDA
Özel Batman Yaşam Hastanesi, önceki gün 10. Yılına hastanede düzenlenen sade bir etkinlikle girdi. Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinç, 10 yılda aşama aşama geliştiklerini belirterek, 2016’da yeni projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Dinç, şöyle devam etti: “Kaliteli sağlık hizmeti herkesin hakkıdır inancıyla 10. Yılımıza girdik. Bu süreçte hekim kadromuz 10’dan 23’e, yatak sayımız 29’dan 75’e, yoğun bakım yatak sayımız da 10’dan 37’ye yükselerek, hizmet kalitemizi arttırmış olduk. 2016’da da hedefimiz ek bina yapmayı hedefliyoruz. Ek binayla birlikte hastanemizin yatak kapasitesi 150’ye çıkacak.”

 

“SÜREÇ, SAĞLIK SEKTÖRÜNÜ DE VURDU”

Yaşanan süreçle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Dinç, hasta sayısında büyük düşüşün olduğunu söyledi. Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne yazık ki bölgemizde yaşanan çatışmalı süreç nedeniyle sağlık sektörü ciddi sıkıntılar yaşıyor. Kamu hastanelerinde onlarca doktor çatışmalar nedeniyle tayin isteyerek kentten ayrıldı. Özel hastaneler ise hasta sayısı açısından büyük zarar gördü. Bölgenin en önemli sağlık merkezlerinden biri haline gelen Batman’a, Irak ve İran gibi ülkelerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden çok sayıda hasta tedavi olmak için geliyordu. Ancak çatışmaların tekrar başlamasıyla hasta sayısında büyük bir düşüş oldu. Bölgemizde yeniden barış ve huzurun tesis olmasını diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim