**Batman Belediyesi kentin en önemli yeşil alanlarından biri olan Yaşar Kemal Orman Parkını yeniden düzenliyor.

**Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Batman’ın en büyük gezi ve mesire alanı konumunda olan Yaşar Kemal Kent Orman Parkı’nın peyzaj projesi yeniden çizilerek çok amaçlı, yüksek güvenlikli bir sosyal tesis haline dönüştüreceklerini söyledi.

EN CAZİBELİ SOSYAL MEKAN OLACAK
Batman Belediyesi kentin akciğeri konumunda olan Yaşar Kemal Orman Parkını yeniden düzenlemek için harekete geçti. Hızla gelişen ve büyüyen Batman’da insanların çok büyük bir ihtiyaç duyduğu gezi, mesire ve yeşil alanların yapımı ve yeniden düzenlenmesi gerçekliğinden hareketle Batman Belediyesi’nin bu yıl 30 dekar yeni yeşil alan oluşturma hedefi yanında, kentin en büyük parkını da yeniden düzenleme çalışmalarına başladı.

“ÖNERİLER DEĞERLENDİRİLDİ”
Yaşar Kemal Orman Parkı’nı halkın en iyi şekilde faydalanacağı bir mekan haline getireceklerini dile getiren Eşbaşkanlar Sabri Özdemir ve Gülistan Akel;  “İki aydır başlatılan çalışmalarla mahalle halkı, çevreciler, meslek odaları temsilcileri, muhtarlardan Yaşar Kemal Kent Ormanın yeniden dizayn edilmesi ile ilgili önerileri aldık. Sadece öngördüğümüz şekilde değil, burada halkın istediği şekilde bir projenin ortaya çıkması için herkesin düşüncelerini ve önerilerini almayı gerekli gördük. Katılımcı bir anlayışla başlattığımız bu sürecin sonunda, Yaşar Kemal Kent Ormanı her bakımdan Batmanın en cazibeli sosyal mekanı haline geleceğinden kimsenin kuşkusu olmasın” dediler.




“TALEPLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ”
Yaşar Kemal Orman Parkı’nın 150 bin metrekarelik alanı kapsadığını ve bu haliyle de kentin adeta akciğeri konumunda bulunduğu dile getiren Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel, şöyle konuştu; “Bu alanın yeniden düzenlenmesiyle halkımızın çok önemli bir ihtiyacını karşılamış olacağız. İki ay boyunca hemen hemen her kesimden insanlarla yaptığımız toplantılar çok verimli geçti. Halkımızın taleplerini ve önerilerini dikkatle not ettik, konuyla ilgili icracı birimlerimiz ve teknik ekiplerimiz ortaya konulan fikirleri, önerileri ve talepleri gözeten bir çalışma içinde oldu. Halktan gelen talepler genelde yüksek güvenlikli korunma, aydınlatma ve eğlenme, oyun ve spor alanlarına yer verilmesi doğrultusunda oldu.”

PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞMA
Özdemir ve Akel, projenin üzerinde çalışmanın sürdüğünü belirtti. Eş Başkanlar, sözlerini şöyle sürdürdüler; “Ekiplerimiz şu anda bu proje üzerinde çalışıyor. Yeni projede yer verilecek olan  farklı giriş kapıları , gölet, meydan, şelale, yürüyüş parkurları, dinlenme alanları, sosyal mekanlar, mescit ve tuvaletler ile yeni piknik alanlarını içeren büyük rekreasyon alanı oluşturulacak. Katılımcı bir şekilde hazırlanacak peyzaj Projesi tamamlandıktan sonra Yaşar Kemal Kent Ormanında yapım ve düzenleme çalışmaları start alacak.”


Editör: TE Bilişim