AVCILARDAN HAYVANLARA YEM
Yabani hayvanların açlıktan ölmemesi için Batı Raman başta olmak üzere çevredeki dağlara yem bırakan Batman Avcılar ve Atılar Derneği Başkanı Mehmet Sertkaya, Avcılara da uyarıda bulundu. Daha çok yol kenarlarına bırakan Batmanlı Avcılar, kent merkezine kadar inmeye başlayan yaban hayvanlarının tehlike oluşturmasının önüne geçmek için yem bıraktı. Avcıların zamansız ava çıkmaması ikazında bulunan Başkan Sertkaya; “Keklik ve tavşan avı yasağı var. Buna rağmen maalesef bazı avcılar,  ava çıkıyor. Belgesiz avcılık yapanlar yaban hayvanlarına zarar veriyor. Dernek olarak üyelerimizle birlikte ovaya çıktığımızda korsan avcılara izin vermiyoruz” dedi. 



AVCILAR DİKKAT
Avcıların daha çok av limitlerine göre hareket etmesinin gerektiğini de ifade eden gönüllü av müfettişi Ekrem Oğlak, şöyle konuştu; “Avcıları, avlayabilecek limitleri konusunda uyarmayı bir görev biliyoruz. Avcıların mutlaka avlanma günlerine dikkat etmeleri ve yanlarında avcılık belgelerini bulundurmalarını istiyoruz. Özellikle geceleri araba farları ile tavşan avlanmamalı. Tavşan ve keklik avlanma yasağına uymayanlar, iki kat para cezasıyla karşılaşabiliyor. Yavrulama döneminde bu yabani hayvanların limitlerine avcıların uymaları bir zorunluluktur.”



“ARAÇ FARIYLA AVLANMADAN KAÇINILMALI”
Geceleri araçların farlarıyla tavşanlara uzak kurulduğunu belirten Faysal Benek ise; “Maalesef birçok yerde olduğu gibi Batman’da da geceleri araçların farlarıyla tavşanlara tuzak kuruluyor. Artık bu uygulamadan vazgeçilmeli. Yabani hayvanların nesli her yıl tükeniyor. Zor kış koşullarında herkes bölgesini yemlerse yabani hayvanlarda aç kalmaz” dedi.


Editör: TE Bilişim