** Kaliteli sağlık hizmetinin takipçisi olduklarını belirten Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de sağlık hizmeti çıtasını yükselttiklerini söyledi.

YENİ UZMANLAR YOLDA
Batman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, yeni atanan uzmanların önümüzdeki günlerde göreve başlayacağını söyledi. 25 Yataklı Gercüş Devlet hastanesinde diyaliz, yoğun bakım ve ameliyathane bölümünün hizmette olduğunu belirten Dr. Pamukçu; “Aile hekim uzmanının atanmasıyla bu hastanemizde eksiğimiz kalmayacak. Önümüzdeki günlerde Batman’a Çocuk Kardiyoloji uzmanının atanmasıyla büyük rahatlama yaşanacak. Ayrıca Hemotoloji uzman atamasını da bekliyoruz. Uzman sayısı arttıkça sağlıkta hizmet kalitemiz artacak” dedi.
SASON’A YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ
Dr. Pamukçu, şöyle devam etti; “Sason’daki hastanemize yoğun bakım ünitesi yapılıyor. Bu ünitenin tamamlanmasıyla Sason’da ameliyatlar yapılacak. Hasankeyf’in yeni yerleşim yerine de 25 yataklı yeni hastane yapımı tüm hızıyla sürüyor. İlçelerimizdeki sağlık kuruluşlarının eksikliklerini gidermenin çabası içindeyiz.” Bu arada Batman’a yeni yapılacak 200 yatak kapasiteli hastane ihalesinin de hafta sonuna kadar sonuçlandırılacağını anımsatan Dr. Pamukçu; “Batman sağlık sektörü açısından bölgenin en iyi ili konumundadır” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim