*1930’lu Yılların başında Türkiye’de ilk petrolü arayan petrol jeologu Eyüp Cevat Taşman ile 2019 yılında yakalandığı amansız hastalığa yenik düşen petrol mühendisi Oğuzhan Öney’in adı TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde ölümsüzleşti.

İLK PETROLCÜYE AHDE VEFA
Türkiye’de ilk diplomalı petrol jeologu olan ve ‘kara altın’ı keşfedenler arasında bulunan Çanakkale-Gelibolulu Eyüp Cevat Taşman’ın adı, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu Site Mahallesi’ndeki caddeye verildi. Eski ‘Ekonoma’ alış veriş merkezi binasının yer aldığı güzergaha Taşman’ın adının verilmesinden sevinç duyduklarını belirten Site Mahalle Muhtarı Aşkın Akdağ, “İlk petrolcünün ismi Site’de hiç unutulmayacak. Bu isim hep yaşacak” dedi.  Petrole bir ömür veren Taşman, 1956 yılında yaşama veda etmişti.

JEOLOJİ’YE OĞUZHAN İSMİ
Dedesi ve babasından sonra TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde ‘petrol mühendisi’ olarak görev yapan Oğuzhan Öney, 2019 yılında yakalandığı amansız hastalığa yenik düşmüştü. TPAO bünyesindeki Jeoloji Müdürlüğü’nün ‘arşiv ve numune’ laboratuarı binasına genç yaşta yaşama veda eden petrol mühendisi Oğuzhan Öney’in adının verilmesi, TPAO çalışanlarını sevindirdi. TPAO, ayrıca 1970’lı yılların Batman Bölge Müdürü merhum Fadıl Teymur’un adını da TPAO giriş kapısına verdi. Belediye’nin yeni isim levhaları TPAO’nun caddelerine renk kattı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim