**2007’de kurulan Batman Üniversitesi’nde öğrenci sayısı, yüksek lisans ve doktora gören öğrencilerle birlikte 15 bini buldu. Merkez kampüste öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, sorunları dinliyor ve uyarıyor; “Çok çalışın, ne ihtiyacınız varsa karşılamaya hazırız.”

KAMPÜS YENİLENDİ
Batman Üniversitesi merkez ve Batı Raman kampüsü, 15 bin öğrenci ağırlıyor. Yüksek lisans ve doktora yapanlarla birlikte son yıllarda öğrenci sayısı artan Batman Üniversitesi’nde tadilat çalışması tamamlanan merkez kampüsü gündüz ve akşamları, öğrenci ile aileleriyle doluyor. Üniversiteyi halka açık hale getirdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Durmuş: “Merkez kampüsümüzde okuma salonu gündüz ve gece açık. Herkes salonumuzdan yararlanabilir. Üniversitemiz devlet ve milletindir” dedi.

“FETÖ TUZAKLARI DEVAM EDİYOR”
FETÖ terör örgütünün sahte kimlikle kendisine yönelik kurduğu tuzağın da aydınlandığını ifade eden Rektör Durmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “YÖK gerekli araştırmayı yaptı, bu konuda aklandım. İsmi kullanılan kişi de suç duyurusunda bulunmuştur. Ayrıca Savcılığa da suç duyurusunda bulunduk. FETÖ bitti ama kalıntıları ve bu tür tuzakları hala devam ediyor.” Öte yandan merkez kampüste öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Durmuş: “Sizden tek isteğim derslerinize çalışın, başarılı olun. İstekleriniz ne varsa yerine getirmeye hazırız. İmkanım olsa size golf sahası dahi kurarım” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim