**Türkiye Gençlik Vakfı Batman Şubesi, ‘Genç Türkiye Kongresi’ Batman İl Çalıştayı, Batman Üniversitesi Vadi Park konferans salonunda gerçekleştirildi. Çalıştayda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran: “Umut her zaman gençlerdedir. Her ülke, her millet, her toplum kendi genciyle iftihar eder” dedi.

İKİ OTURUMLU ÇALIŞTAY
Çalıştaya Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, TÜGVA Batman Temsilcisi Mehmet Onutçu, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Kurtaran: “Umut her zaman gençlerdedir, yani her ülke, her millet, her toplum kendi genciyle iftihar eder. Kendi genciyle övünür, çünkü gencin kelime manası hazinedir. Yani herkes hazinesi kadar var. Devletler de bakın hazinesi kadar güçlüdürler. Maddi olarak baktığımızda her devlet hazinesi kadar güçlüdür. Osmanlı dünyanın en büyük hazinesiydi. Çünkü değerli bir gençliği vardı. İşte gençlik de hazineyle isimlendirilmiş. Genç hazinedir, hazine övünülecektir, herkes kendi hazinesiyle övünür, bizler de ülke ve millet olarak sizlerle övünüyoruz. Ne kadar güçlü olursanız ne kadar donanımlı olursanız, ülkemiz de milletimiz de o kadar güçlü ve donanımlı olur” dedi. Daha  sonra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş da öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

MÜNAZARA YAPTILAR
İkinci oturumda ise öğrenciler fikirlerini jüri karşısında münazara etmek için Gençlerin Gözüyle Girişimcilik, Gençlerin Gözüyle Sosyal Medya, Gençlerin Gözüyle İsraf ve Gençlerin Gözüyle Sosyal Uyum konu başlıkları altındaki sınıflara girdi. Münazara birincileri, Diyarbakır’da yapılacak bölge çalıştayına katılmaya hak kazandı. Çalıştay, katılım belgelerin verilmesiyle sona erdi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim