*Fıstıkçılığın yaygınlaştığı Beşiri’nin örnek mezralarından Kışlacık’ta muhtar Davut Apaydın, köy girişine diktiği 400 dut ağacıyla etrafı yeşillendirdi. Mezrada 2002 yılında ekimine başladıkları fıstıkçılığı geliştirdiklerini belirten muhtar Apaydın, “Umudumuz artık fıstıkçılık” dedi.

“İYİ GELİR GETİREN ÜRÜN”

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Yalınkavak, Değirmenüstü, Yarımtaş, Akbağı, Yenipınar, Üçkuyular, Oğuz, Kışlacık, Alaca, Kesiktaş, Kütüklü ve Onbaşı mezrasında binlerce dönümlük alana fıstık ekiminin yapıldığını söyleyen muhtar Davut Apaydın, son yıllarda fıstıkçılığın iyi gelir getiren ürünlerin başını çektiğini ifade etti. Oturduğu mezranın giriş yoluna 400 adet dut ağacı ektiğini belirten muhtar Apaydın, “Yeşile olan tutkum büyük. Elazığ, Batman, Bursa ve diğer illerden getirdiğim ağaç fidelerini mezranın dört bir yanına ektim. Ağaçlar boy attı. Mezrayı görenler şaşkınlığını gizleyemiyor” diye konuştu.



FISTIKÇILIK YAYGINLAŞIYOR

Yörede bir çok üreticinin gözde ürünlerinden birinin fıstıkçılık olduğunu anımsatan muhtar Apaydın, sözlerini şöyle sürdürdü : “Batman ve yöresinde kaliteli fıstık ekimi yapılıyor. Gaziantep’ten gelen tüccarlara fıstık satışını yapıyoruz. Daha önce mezramızın belirli bölgelerinde fıstık ekimi yapılıyordu. Ancak şimdi mezranın dört bir yanında diktiğimiz fıstık fidelerinden iyi verim elde ediyoruz. Bu yıl dolu vurmadığı için verim iyi düzeyde. Böyle giderse zahmetli ürünlerin yerini artık fıstık alacak. Fıstıkçılığın bölgede daha da yaygınlaşacağına inanıyorum.”

Editör: TE Bilişim