**60 yıllık ibadet evi Ulu cami, ek bölümlerle 4 bin kişilik kapasiteye sahip. Eski ibadet evi konumundaki Ulu cami, seyyar satıcı ve dilencilerin işgali altında.

**İmam Abdullah Sav, öğle ve ikindi namazlarında cemaatin 2 bin kişiyi bulduğuna dikkat çekerek: “Ramazan ayında ibadet evimizde rekor sayıda cemaatimiz oluşuyor” dedi.

60 YILLIK İBADET EVİ
1954 Yılında ibadete açılan ve daha önce kerpiç yapı olarak hizmet veren Ulu cami, 1964 yılında minareye kavuştu.  Petrol kentinin eski camisi, ek ilavelerle 4 bin kişi kapasiteye sahip. 10 Yıldır Ulu camide Latif Kaya ile birlikte imamlık görevini sürdüren Abdullah Sav: “Ulu cami, Çarşı merkezinde olduğu için sürekli dilenci ve seyyar satıcıların işgalinde. İbadet evimizin güzergahında trafik sorunu da yok değil” diye konuştu.




CAMİ DOLUP TAŞIYOR
Öğle ve ikindi namazlarında caminin dolup taştığını belirten imam Abdullah Sav, şöyle konuştu; “Cuma dışında öğle ve ikindi saatlerinde camimiz adeta dolup taşıyor. Ramazan ayında cemaat sayısı ikiye katlanıyor. Bölgede belki de  cemaati en kalabalık  ibadet evleri arasındayız. İlavelerle camimizde yer sorunu yok. Ayrıca internet ve güvenlik sistemi de var.”

Editör: TE Bilişim