**Uçkun kökünün kilosunu 20 TL liradan satan seyyar satıcılar; “Uçkun’un kökü kurutulup kaynadıltıktan sonra başta şeker olmak üzere birçok hastalığa faydası var” diyorlar.

ŞEKER HASTALARININ UMUDU
Batman’daki bazı seyyar satıcılar, bölgenin ‘muzu’ olarak bilinen Uçkun bitkisinin bir çok hastalığa ilaç olduğunu söylediler. Uçkunun yaşken mideye çok iyi geldiğini belirten sebze-meyve satıcıları, özellikle bağırsak rahatsızlıklarında yaş uçkunun bir ilaç olarak kullanılması gerektiğini belirttiler.
HER DERDE DEVA
Uçkunun dağlarda doğal haliyle yetiştiğini hatırlatan bazı seyyar satıcılar; “Doğal yollarla yetişen besinlerin her biri doğru bir kullanımla vücuda büyük yarar sağlar. Uçkun kökü kurutulup kaynatıldıktan sonra, başta şeker olmak üzere birçok hastalığa faydası vardır. Romatizmaya, bağırsak ve mide ağrılarına, yüksek tansiyona iyi gelir. Kurutulup öğütüldükten sonra yoğurtla karıştırılıp yüze sürülürse sivilce ve lekeleri temizler” dediler.
Uçkun kökünün kilosunu 20 liradan sattığını, özellikle şeker hastalarının büyük rağbet gösterdiğini belirten seyyar satıcılar, satışlardan memnun olduklarını söylediler.

Editör: TE Bilişim