**Kozluk ilçesine bağlı Yukarı Kıratlı (Baştırım) köyündeki Şeyh Mahmut türbesini onbinler ziyaret etti.
**Romatizma ve psikiyatri hastalarının da şifa bulduğu türbede 200 büyük baş hayvan kesildi, ziyaretçiler yer sofralarında ağırlandı.
ONBİNLER TÜRBE’DEYDİ
Her yıl Mayıs ayının ikinci Cuması’nda onbinlerce kişinin akın ettiği Kozluk ilçesinin Yukarı Kıratlı (Baştırım) köyündeki Şeyh Mahmut türbesi, bu yıl da ziyaretçilerin akınına uğradı. Dün başlayan şeyhi anma şenliğine Batman ve ilçelerinin yanı sıra Diyarbakır, Siirt, Bitlis ve Mardin’den gelen onbinlerin ziyaret ettiği Şeyh Mahmut türbesinde izdiham yaşandı. Yukarı Kıratlı köyünde trafik kilitlendi. Köy sakinlerinden Methi Ekinci, türbe ziyaretine gelenlerin çoğunun kurban kesip konukları yer sofrasında ağırladığını belirtti. Romatizmalı ve psikiyatri hastalarının da şifa bulduğuna dikkat çeken Ekinci, “İki günde türbeyi 100 bine yakın kişinin ziyaret ettiğini tahmin ediyoruz. Bu yıl büyük bir ziyaretçi akınıyla karşılaştık” dedi.

500 YILLIK GELENEK
Şeyh Mahmut’un 500 yıl öncesinden Basra’dan gelip köye yerleştiğini ailelerin büyükleriden öğrendiklerini söyleyen Kıratlı sakinlerinden Ekinci, şunları söyledi; “Şeyhi anma geleneği köyümüzde yıllardır sürüyor. Şeyh Mahmut, Basra’dan gelip buraya yerleştiğinde Ermeni’lerle kardeşçe geçinmiş. Şeyh Mahmut’un bir önerisi de Mayıs ayının ikinci Cuma’sında adak kesilmesini önermiş. O gün bugün o gelenek devam ediyor. Yörenin bir çok kentinden ziyaretçi akınıyla karşılaştık. Değerli bir zat olan şeyh Mahmut’un türbesi diğer yatır ve türbelerden önce de ziyaretin yapıldığı ilk dergahtır.”  

Editör: TE Bilişim