** Batman’ın Çamlıtepe mahallesi Yaşar Kemal ormanı arkasındaki sakinler, yaya geçidi olmayınca tren yolunu kullanıyor. Görünmez kazalarla burun buruna kalan mahalle sakinleri, Belediyeye yol açılması için imza dilekçesi vermelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını söyledi.

 

“BELEDİYE YOL AÇMALI”
Çamlıtepe mahalle sakinlerinin bir bölümü, yaya geçidi olmayınca DDY yolunu kullanmak zorunda kalıyor. 70 imzalı dilekçeyi Belediyeye iletmelerine rağmen sonuç alamadıklarını belirten mahalle sakinleri: “DDY buranın kör nokta olması nedeniyle uyarı levhası dışında herhangi bir önlem almıyor. Her gün yüzlerce çocuğumuz okula gitmek için DDY geçidi üzerinden geçmek zorunda kalıyor. Kadınlarımız, çoğunluğu yaşlı, hamile ve engellilerden oluşan kişiler buradan geçmek zorunda kalıyor ama maalesef bugüne kadar bir yetkili gelip de sorunlarımıza çözüm bulmuyor” dediler.

 

KAZALARLA BURUN BURUNA

Ulaşımda büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden mahalle sakinleri: “DDY, Demiryolunun sağ ve soluna kum yığınları dökerek yaya geçiş noktalarını kapatmaya çalışmaktaysa da halk buraları yeniden yaya geçişlerine açmak zorunda kalmaktadır. Resmi haritalar ve imar planında mevcut olup, Özel Batman Dünya Hastanesi mıntıkasına ulaştıran yolun ivedi olarak açılmasını istiyoruz. Daha önce Belediyeye yaptığımız başvurular; yolu ihlal eden ağaçların kesilmesinin tepki uyandıracağı mazeretiyle bir sonuç oluşturmadı. Fakat unutmamak lazım ki, kesilecek ağaçlar, bir kişi veya zümrenin menfaati için değil tüm Batmanlıların kullanabileceği ulaşım yolu için kesilecektir” diye konuştular.

 

Editör: TE Bilişim