** Şehir içi toplu taşımacılıkta Batman rahatlıyor. 8 Minibüs Kooperatifinin 336, Belediye’nin de 43 Halk Otobüsünün toplu taşımacılıkta hizmet veriyor.

**Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Tekin; “Batman toplu taşımacılıkta rahatlayan bir şehir. Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsüne sefer yapan kooperatif, araç sayısını 50’ye çıkardı” dedi.

 

TOPLU TAŞIMADA SORUNSUZ DÖNEM

 

Kent merkezi nüfusu 500 bine ulaşan Batman’da, toplam 379 araç toplu taşımacılıkta hizmet veriyor. Batman Belediyesinin her ay 5 yeni Halk otobüsünü seferlere kattığını belirten Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Tekin; “Batman genelinde 8 minibüs kooperatifimize bağlı 336 araç var. Bu araçlar kentin dört bir yanına sefer düzenliyor. Belediyenin de 43 Halk otobüsü de toplu taşımacılığa adeta nefes aldırıyor. Her ay 5 yeni Halk otobüsünün seferlere ilave edilmesi toplu taşımacılığı daha da kolaylaştıracak. Batman Üniversitesi Öğrenci Konseyinin önerisiyle yaklaşık 300 öğrenci ücretsiz taşımacılıktan yararlanıyor. Birçok il’de olmayan uygulamayı Batman’da başlatan Kooperatif yöneticileri ve Öğrenci Konseyini kutluyoruz” dedi.

 

“DAHA FAZLA ÖĞRENCİ YARARLANACAK”

 

Batman Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Orhan Engin, geçen yıl Kooperatif yöneticileri ile birlikte başlattıkları uygulamayı bu yılda sürdürdüklerini ifade etti. Geçen yıl 600, bu yıl ise 300’e aşkın öğrencinin toplu taşımacılıktan ücretsiz faydalandığını anımsatan Engin; “ Üniversiteli öğrencilerin barınma, eğitim, kırtasiye, yemek vb. yardımların yanı sıra toplu taşımacılıkta ücretsiz uygulamamız da tuttu. Her yıl daha fazla öğrencinin taşımacılıktan ücretsiz yararlanmasına yönelik projemizi daha da büyütmeyi planlıyoruz. Batman Üniversitesinde maddi durumu elverişsiz öğrenciler yıl boyunca ücretsiz toplu taşımacılıktan yararlanabilecekler” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim