** Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Batman Belediyesi’nin 26 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında başlatacağı temizlik kampanyasının programını açıkladı. Program kapsamında esnaf gezileri, muhtarlarla toplantı, okullarda eğitim ve fotoğraf yarışması gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

“SOKAK SENİN, KENT SENİN”

Batman Belediyesi tarafından 26 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında ‘Sokak Senin Kent Senin’ sloganıyla düzenleyeceği temizlik kampanyasının programı, Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel tarafından düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Belediye konferans salonunda yapılan basın toplantısında temizlik kampanyasında yer alan sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Özdemir ve Akel: “Sağlık emekçileri, Çevre Gönüllüleri Derneği, Kent Konseyi gençlik merkezi, Eğitim-Sen, KESK ve diğer kurum kuruluşlarımız bu kampanyada bizimle beraber çalışacaklar, onlara teşekkür ederek başlamak istiyoruz. Çünkü bu kurumlarımızla bu tartışmaları birlikte yürüttük. Özellikle bu kente dair halkın eleştirileri üzerinden bir tartışma yürüttük. Biliyoruz Batman’da temizlik ve çevre sorunlarına dair halkın büyük eleştirileri var. Özellikle bu işin icra tarafı olan yerel yönetime yönelik eleştirilerden yola çıktık” dediler.

TEMİZLİĞİN YOL HARİTASI

Kentte sadece ekipmanla, insan kaynağıyla temizle sorunu olmadığını dile getiren Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel, şunları söylediler; “Temizlik bir sorun. Batman Belediyesi bu soruna dönük çözümü çok fazla yaratamadı, bu bizim özeleştirimiz. Ama diğer önemli sonuçlardan biri de Batman çok fazla kirletilen bir kent. Bu kentte yaşayan bizler tarafından çok fazla kirletilen bir kent. Dolayısıyla bu iki sorun üzerinden tartıştık. Vardığımız sonuçlar var. Batman Belediyesi olarak bir yol haritası belirledik. Özellikle Temizlik ve Çevre Müdürlüğümüz ile ortak tartışmalar yürüttük. Temizleme sistemine dair tartışmalarımız oldu. Yeni bir sistem oluşturduk. Temizlik Müdürlüğümüzün yönetim yapısını değiştirdik. Yine temizlik çalışmalarında yer alan emekçi arkadaşlarımızla bir araya geldik, onlarla ortak tartışmalar yürüttük.” Daha sonra söz alan Çevre Gönüllüleri Derneği yöneticisi Hasan Argunağa: “Bizim için her gün 5 Haziran. Yıllardır toplumun karşısındayız. Gerçekten Batman’ın çok önemli çevre sorunları var. Bunlardan en önemlisi de çevreyi kirletme sorunu. Maalesef yıllardır çalışmamıza rağmen Batman halkına çevreyi kirletmeme kültürünü kazandıramadık” dedi.

İŞTE TEMİZLİK PROGRAMI

Belediye’nin temizlik programı şöyle; “-Temizlik Kampanyası: 26 Mayıs- Petrolkent mahallesinden başlayıp tüm mahalleri kapsayacak şekilde temizlik kampanyası yapılacaktır. - Hafriyat Toplama Çalışmaları: Şehrin genelinde Valilik İl Özel İdaresi ile ortaklaşa birikmen hafriyatların toplanması - Esnaf Gezileri: Esnaflarımıza işyerlerinin önünü temiz tutma konusunda bilgilendirme gezileri - Mahalle Muhtarları ile Toplantı: Muhtarlarla mahallelerinin sürekli temiz olması için görüş alışverişinde bulunma ve belediyenin temizlik çalışmalarına mahalle sakinlerinin katkı sunmasını sağlamak amacıyla toplantı yapılacaktır. -En Temiz Park: İlimizdeki parklar içinde mahalleli tarafından en iyi korunma ve en temiz tutulan park seçilecektir. -Gültepe mahallesi su parkı açılışı - Dr. İzzettin Sütçü Parkı Ağaç Dikme Töreni - Resim Yarışması: İlkokul öğrencileri arasında ‘Çevre ve Batman’ konulu ödüllü resim yarışması düzenlenecektir. Ödüller 1. Dizüstü bilgisayar, 2. Bisiklet, 3. Tablet bilgisayar. Resim yarışmasına son katılım tarihi 30 Mayıs. - Fotoğraf Yarışması: Herkesin katılabileceği ‘Çevre ve Batman’ konulu ödüllü fotoğraf yarışması yapılacaktır. En iyi fotoğrafın sahibi bir adet fotoğraf makinesi ile ödüllendirilecektir. Katılımcılar, katılım şartnamesine belediyenin resmi web sitesinden ulaşabileceklerdir. - Okullarda çevre eğitimi: Belediye, Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü ve Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından okullarda çevre eğitimi verilecektir. - Cuma Hutbesi: İl Müftülüğü tarafından Cuma namazında tüm camilerimizde çevre ve temizlik konusunda hutbe okunacaktır. - Sempozyum; Belediye, KESK, Kent Konseyi ve Çevre Gönüllüleri tarafından ‘Çevre ve Batman’ konulu sempozyum düzenlenecektir.”

Editör: TE Bilişim