Gazetemizde birkaç yıl boyunca ‘Mehmet Ali Hasanoğlu’ rumuzuyla Serbest Kürsü Köşesinde yazıları yayımlanan 83 yaşındaki Mehmet Ali Argunağa, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Argunağa, vefatından çok önce kimsenin virüs kapmaması için hayatını kaybetmesi halinde kendisi için taziye kurulmaması için vasiyet etmişti.

SERBEST KÜRSÜ’DE YAZILAR YAZIYORDU
İlerlemiş yaşına rağmen gazetemizdeki Serbest Kürsü Köşesi’ne aralıklarla müstear isimle birkaç yıl boyunca okur mektupları gönderen Mehmet Ali Argunağa, hayata veda etti. Mehmet Ali Hasanoğlu müstear ismiyle ağırlıklı olarak kent sorunlarıyla ilgili yazılar yazan ve aynı zamanda Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa’nın babası olan Mehmet Ali Argunağa, bir süre korona tedavisi gördükten sonra geçirdiği kalp krizi sonucu 83 yaşında hayatını kaybetti. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa: “Babam başta insan hakları olmak üzere her konuda çok duyarlı biriydi. Yaşı 75 civarında iken bile birkaç yıl boyunca arada bir rumuzla kendi el yazısıyla okur mektupları yazardı. Batman Çağdaş’ta Serbest Kürsü’de yazıları yayımlanırdı. Bu korona sürecinde vefat etmesi halinde kimsenin virüs kapmaması için kendisi için taziye kurulmamasını istemişti. ‘Bir tek kişi taziyede virüs kaparsa vebali boynunuzdadır’ diye konuşmuştu.”

“AYLARCA KORUMAYA ÇALIŞTIK AMA…”
Argünağa, şöyle devam etti: “Aylarca onu korumaya çalıştık, kendisi de çok dikkatliydi. Nasıl olduysa virüs kaptı. Hastanede 10 günü aşkın süre tedavi görürken kalp krizi geçirdi ve bir daha düşük tansiyonu yükseltilemedi, kurtaramadık. Bunu vasiyet olarak kabul edip mezarlıkta duyurduk. Biz de sorumlu davranarak taziye kurmadık, arayanlara da vasiyetini hatırlattık. Taziye için duyarlılık gösteren ve telefonla arayan herkese teşekkür ediyoruz. Babamın duyarlılığını takdire şayan bulmuştuk. Rabbim kimseye bu acıyı yaşatmasın. Bu süreçte taziye, düğün, nişan vs topluluğu bir araya getiren şeylerden kaçınmalıyız.” Batman Çağdaş ailesi olarak Argunağa ailesinin acılarını paylaşıyoruz. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim