**Tarihi mekanlardaki çevre kirliliğinin ortadan kalkması için İş-Kur’daki geçici elemanlarının bir bölümünün görevlendirildiği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, manastır ile tarihi mekanların temzilenmesi için kolları sıvadı.  

TARİHİ MEKANLAR GÜZELLEŞECEK

İş-Kur İl Müdürlüğünün 8 ay süreyle çalıştıracağı geçici elemanların bir bölümünün görevlendirildiği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, tarihi mekanlarda temizlik seferberliği başlatıyor. Manastır, kilise ve tarihi yapıtların bulunduğu mekanlarda temizlik çalışmasının başlatılması için kolları sıvayan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, daha önce de Yenipınar (Keverzo) köyündeki manastırı temizlemişti. İş-Kur’un görevlendirdiği 75 geçici işçi ise önümüzdeki günlerde tarihi alanları çöp atıklarından arındıracak.

MANASTIRLAR TEMİZLENİYOR

İş-Kur’un Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne tahsis ettiği 75 geçici işçinin Ayrancı (Dera Kıre), Yenipınar (Keverzo) ve Dıra Sor Manastırlarında görevlendirileceğini belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü İhsan Aslanlı, şöyle konuştu; “Geçici işçilerin büyük bölümünü tarihi mekanların temziliğinde görevlendireceğiz. Alternatif turizm alanlarını oluşturuyoruz. Özellikle çevre kirliliğinin görüldüğü mekanların daha temiz bir görünüme kavuşması için geçici işçilerin çoğunu tarihi mekanlarda görevlendirdik.”

Editör: TE Bilişim