*Batman’ın eski terzilerinden 66 yaşındaki Aziz Kılınç, emekli olduğu halde mesleğinden vazgeçmiyor. Takım elbise dikme rekoru kıran Kılınç, “Yöneticiden, kanaat önderlerine kadar herkese elbise yaptım” dedi.

 

“TERZİLİĞİ BAŞKA MESLEKLERE DEĞİŞMEM”

Yaklaşık 40 yıl süreyle terzilik yaptıktan sonra emekliliğe ayrılan 66 yaşındaki Aziz Kılınç, 7 bin kişiye takım elbise diktiğini söyledi. Batman’ın Gültepe mahallesinde oturan 11 çocuk babası Aziz Kılınç, 1975 yılında ilk terzi işyerini Ulu Camii karşısındaki Öz Kılıç pasajında açtığını belirtti. Mesleğini daha sonra Yıldızkaya pasajı ile Telekom iş merkezinde sürdürdüğünü ifade eden Kılınç, “Terzilik güzel bir meslek. Her önüne gelen terzilik yapamaz. Sabır isteyen bu mesleği Batman’ın eski terzilerinden Gercüşlü Emin Saruhan ile Muhip Atakan’dan öğrendim. Emekli oldum ama hala terzilik mesleğine olan tutkum duruyor. Mesleğime aşığım” diye konuştu.

 

“TAKIM ELBİSEYE İLGİ BÜYÜKTÜ”

Batman ve yöresinde hazır elbiseden çok takım elbiseye ilginin olduğunu belirten emekli terzi Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Meslekte 40 yılım geçti. İl yöneticilerinden, kanaat önderleri ve durumu iyi olan simalara diktiğim elbise sayısı 7 bini buldu. 500 ila 1000 Tl arasında dikimi yapılan takım elbiseye her zaman talep var. Mesleğimi büyük oğlum Fikret Kılınç’a bıraktım. Arada sırada mesleğime olan tutkudan olsa gerek oğlumun işlettiği terzihaneye yardıma gidiyorum. Her şeye rağmen sabır isteyen terzilik mesleği bana göre birçok mesleğin önünde. Yorulmamış olsaydım, mesleğimi yaşamın son gününe kadar devam ettirirdim.”

Editör: TE Bilişim