**Yeni eğitim-öğretim yılında Suriyeli sığınmacıların çocukları, dar sınıflardan kurtulacak. 1500’e yakın öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Bahçelievler ve Pazaryeri semtlerinde okula giden Suriyeli öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy ile Aydınkonak’taki yeni eğitim yuvalarında eğitim görecek.

SURİYELİ ÖĞRENCİLER RAHATLIYOR
Resmi kayıtlara göre 15 bin 672 Suriyelinin yerleştiği Batman’da, geçen yıl özel binalarda eğitim-öğretim gören yaklaşık 1500 Suriyeli öğrenci, bu yıl Milli Eğitim’in tahsis ettiği eğitim yuvalarında ders görecek. Acil ve Afet Durum İl Müdürü Fevzi Bakır, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle Suriyeli öğrencilerin Aydınkonak’ta geçen yıl yapımı tamamlanan okul ile Çarşı mahallesindeki Mehmet Akif Ersoy okulunda eğitim göreceğini belirtti.
DAR SINIFLARDAN KURTULUYORLAR
Suriyeli öğrencilerin geçen yıl zor koşullarda eğitim ve öğretim gördüğünü ifade eden AFAD İl Müdürü Bakır, şöyle devam etti; “İmkanlarımız ölçüsünde sığınmacı ailelerin sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bir yandan henüz kayıtlarını yapmayan Suriyeli ailelerin kayıt işlemleri sürüyor, diğer yandan da eğitim-öğretimin yaklaştığı şu günlerde Suriyeli öğrencilerin rahat ortamda eğitim görmelerine olanak sağlıyoruz. Yaklaşık 1500 Suriyeli öğrenci yeni eğitim-öğretim yılında yeni okullarımızda eğitim-öğretim görecek.”

Editör: TE Bilişim