**Hamile olan 4 çocuk annesi Halepli Sihem Bileç (28), dört ay önce Halep’ten Batman’ın yolunu tuttu. Her şeye rağmen çocuklarının geçimini sağlamak için katı atık topladığını belirten Halepli Bileç; “Katı atıklarla hayata tutunduk” diyor.

“ATIK TOPLAMASAK AÇ KALACAĞIZ”
2’si kız, 2’si erkek 4 çocuk annesi Halepli Sihem Bileç, 4 ay önce yerleştikleri Batman’ın Cumhuriyet mahallesinde katı atıklarla hayata tutunduklarını söyledi. Eşinin de kendisi gibi çöp konteynırlarından pet-şişe başta olmak üzere katı atık topladığını belirten 4 çocuk annesi Sihem Bileç; “Açıkta kalmamak için sığındığımız evin 300 lira aylık kirasını ödemek için her gün çöp konteynırlarındaki katı atıkları toplayıp hurdacıların yolunu tutuyoruz. Katı atıkları çocuklarımla birlikte topluyorum. Savaş tüm hayallerimizi yıktı” dedi.


“HAMİLEYİM AMA...”
Hamile olmasına rağmen çalışmak zorunda olduğunu belirten Halepli Sihem Bileç, şöyle konuştu; “Sıcak yaz mevsiminde hep çalıştım. El arabamla çöplerden katı atık toplayıp günde 20-30 lira kazanıyorum. Hamileyim ama çocuklarımın aç kalmaması için bu işi yapıyorum. Küçük çocuklarım evde ekmek bekliyor. Eşimle birlikte ayrı mahallelerde çöp konteynırlarını eşeleyip çocuklarımızı ekmek götürüyoruz. Hamile olsam da mecburiyetten bu işi yapıyorum.”

Editör: TE Bilişim