**Batman barajı sol sahil sulama kanallarında berrak su yerine atıkların birikmesinden yakınan Tilmerç, Korik ve Çamlıtepe mahalle sakinleri; “Besi çiftliklerindeki atıklar kanallara akıyor. Kanallara el atılmasını istiyoruz?” diyorlar. 


KANALLAR ATIK YUVASI GİBİ
Batman’ın üç mahallesinden geçen sol sahil sulama kanallarındaki atıklara, semt sakinleri isyan ediyor. Korik çevresindeki besi çiftliklerinden kanallara akan atıkların çevreyi mikrop yuvasına dönüştürdüğünü belirten Tilmerç, Korik ve Çamlıtepe mahalle sakinleri; “Bir süredir suyun akmadığı kanallarda biriken atıkların kokusundan pencere ve kapılarını açamıyoruz. Su kanallara bırakıldığı gibi besi çiftliklerindeki atıklar da suya karışıyor” dediler.
“DSİ ÖNLEM ALSIN”
Çevredeki besi çiftliklerindeki sulama kanallarını kirlettiğini ifade eden semt sakinleri sözlerini şöyle sürdürdüler; “Yaz-kış kanallarda besi çiftliklerin atıkları eksik olmuyor. Hatta çiftliklerin atıkları kanallara akıyor. Daha çok Korik köyünün çevresindeki besi çiftliklerindeki tesislerden kanallara atık akıyor. DSİ başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz. Berrak suyun olması gereken kanallar pislik yuvası gibi ortada duruyor.”
Editör: TE Bilişim